OTS: Celosvetová premiéra Dojmov z Pekingu: Veľvyslanecký pohľad

TASR, 28. marca 2024 10:18

Šesť diplomatov odhaľuje svoje jedinečné skúsenosti z čínskeho hlavného mesta

Londýn 28. marca (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Séria multimediálnych videí My Impression of Beijing (Môj dojem z Pekingu) vyšla nedávno na londýnskom knižnom veľtrhu v Spojenom kráľovstve. Séria predstavuje šesť veľvyslancov v Číne, ktorí sa podelili o svoje dojmy a skúsenosti z Pekingu. Medzi zastúpenými diplomatmi boli juhoafrický veľvyslanec Xie Shengwen, bývalý pakistanský veľvyslanec Moin ul Haque, cyperská veľvyslankyňa Martha Mavrommati, sudánsky veľvyslanec Omer Mohamed Ahmed Siddig, grécky veľvyslanec Evgenios Dimitrios Kalpyris a mongolský veľvyslanec Tuvshin Badral.

Podujatiu pri príležitosti uvedenia videa predsedal Li Hongwen, výkonný riaditeľ spoločnosti China National Publications Import and Export (Group) Corporation (CNPIEC). Zúčastnil sa aj Chang Bo, prezident China Publishing Group, ktorý na podujatí predniesol príhovor. Alanoud Ali, prezident asociácie vydavateľov Emirates Publishers Association, sa zúčastnil slávnostného krstu premiérovej video série.

Chang Bo vo svojom prejave zdôraznil skúsenosti veľvyslancov v Pekingu ako príklady medzinárodnej spolupráce, integrácie a pokroku. Poznamenal, že ich myšlienky a pocity hlboko odrážajú to, ako si rôzne kultúry a národnosti interpretujú podstatu Pekingu.

Podujatie spojené s vydaním videa organizovala spoločnosť CNPIEC s podporou oddelenia propagácie CPC Beijing Municipal Committee a fondu Beijing Culture Guiding Fund. Tlačová konferencia k vydaniu série videí sa konala začiatkom februára v Pekingu.

O spoločnosti China National Publications Import and Export (Group) Corporation

CNPIEC je popredným dovozným a vývozným subjekt v rámci čínskeho vydavateľského sektora, ako aj popredným medzinárodným poskytovateľom výstavných služieb. Pekinský medzinárodný knižný veľtrh (BIBF), ktorý založila a organizuje spoločnosť CNPIEC, oslavuje tento rok svoj 30. ročník. V súčasnosti je BIBF druhou najväčšou medzinárodnou knižnou výstavou na svete a jedným z najvplyvnejších kultúrnych podujatí v celosvetovom meradle. Spája kultúrne a publikačné osobnosti z viac ako stovky krajín a regiónov a každoročne usporadúva viac ako sto tematických fór, seminárov a rôznych aktivít v súvislosti s čítaním. Tieto podujatia uľahčujú výmenu poznatkov medzi čínskymi a medzinárodnými vydavateľskými profesionálmi a širokou verejnosťou a zlepšujú ich chápanie rôznych kultúr a tradícií z celého sveta. BIBF slúži nielen ako výkladná skriňa čínskej kultúry, ale aj ako globálna platforma pre medzikultúrnu komunikáciu a integráciu.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring