OTS: Celosvetové vzdelávacie fórum Univerzity ...

TASR, 6. novembra 2023 11:46

OTS: Celosvetové vzdelávacie fórum Univerzity XJTLU angažuje veľvyslancov a odborníkov

Suzhou 6. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Na Celosvetovom vzdelávacom fóre XJTLU 2023, ktoré sa konalo 2. novembra na Univerzite Xi'an Jiaotong-Liverpool, sa stretlo 11 predstaviteľov veľvyslanectiev a delegátov zastupujúcich sedem krajín. Išlo o tieto krajiny a organizácie (v abecednom poradí): Generálny konzulát Veľkej Británie v Šanghaji, Lesothské kráľovstvo, Indonézska republika, Republika Malawi, Namíbijská republika, Zimbabwianska republika a Veľvyslanectvo Thajského kráľovstva.

V panelovej diskusii sa predstavitelia veľvyslanectiev a delegáti vyjadrili k významu študijných programov v zahraničí.

Allan Chintedza, veľvyslanec Malawi v Číne, zdôraznil význam spolupráce na globálnej úrovni: „Môžete rozmýšľať na štátnej úrovni, ale musíte konať globálne, pretože na globálnej úrovni máme všetci spoločnú zodpovednosť."

Tumelo Moseme, poradca ministra na veľvyslanectve Lesothského kráľovstva, uviedol: „Pre jednotlivých študentov je štúdium mimo ich vlastnej krajiny zdrojom rozvoja zručností v oblasti medzikultúrnej komunikácie, adaptability a nezávislého myslenia."

Pedzisai Peter Mwayera, poradca ministra na veľvyslanectve Zimbabwianskej republiky, dodal: „Štúdium v zahraničí poskytuje študentom nielen príležitosti na odborný rozvoj, ale umožňuje im tiež porozumieť rôznym kultúram."

Yudil Chatim, atašé pre vzdelávanie a kultúru na veľvyslanectve Indonézskej republiky, povedal: „Chcel by som vyzvať ľudí z Indonézie, aby zvážili možnosti vzdelávania v Číne. Tieto príležitosti nielenže otvárajú dvere k úspešnej kariére, ale obohacujú aj kultúrne a jazykovo."

Nghihepavali Michael Hamukwaya, politický, ekonomický a právny tajomník veľvyslanectva Namíbijskej republiky, povedal: „Naše veľvyslanectvo pomáha podporovať internacionalizáciu vzdelávania tým, že nadväzuje kontakty s rôznymi inštitúciami v Číne a iných krajinách, zameriava sa na verejnú diplomaciu a hľadá spôsoby, ako posilniť spoluprácu."

Catherine Sinclair-Jonesová, konzulka pre kultúru a vzdelávanie na Generálnom konzuláte Veľkej Británie v Šanghaji, uviedla: „Je naozaj povzbudzujúce vidieť, ako Univerzita XJTLU reaguje na niektoré globálne výzvy, ktoré sledujeme v súvislosti s medzinárodným vzdelávaním, ako napríklad umelá inteligencia a zamestnateľnosť. Navštíviť Univerzitu XJTLU a vypočuť si prezentácie a rozhovory bola naozaj pozitívna skúsenosť."

Celosvetové vzdelávacie fórum bolo súčasťou väčšieho Svetového partnerského fóra Univerzity XJTLU 2023, ktorý sa konal od 30. októbra do 2. novembra a prilákal viac ako 500 návštevníkov z vyše 50 krajín. Súčasťou podujatia boli prehliadky univerzitného areálu a laboratórií, medzinárodný veľtrh práce, predstavenie programov a návšteva Fakulty podnikania Univerzity XJTLU (Taicang).

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2265748/ambassadors.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring