OTS: CGTN: Ako Čína zabezpečí ľuďom lepší život v roku 2024?

TASR, 2. januára 2024 10:12

Peking 2. januára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Ako povedal čínsky prezident Si Ťin-Pching vo svojom novoročnom príhovore v Pekingu na privítanie roku 2024, hlavným cieľom Číny je zaistiť ľuďom lepší život.

„O naše deti by malo byť dobre postarané a mali by dostávať dobré vzdelanie. Naši mladí ľudia by mali mať možnosť budovať svoju kariéru a uspieť. A naši seniori by mali mať primeraný prístup k zdravotným službám a starostlivosti o starších," prisľúbil Si Ťin-Pching.

Tieto otázky sú dôležité pre každú rodinu a sú zároveň hlavnou prioritou vlády, zdôraznil. „Na riešení týchto otázok musíme pracovať spoločne."

Popri svojom rozvoji Čína berie do úvahy aj svet a plní si svoju zodpovednosť ako významná krajina, dodal Si.
„Bez ohľadu na to, ako sa bude vyvíjať globálna situácia, hlavným trendom zostáva mier a rozvoj, ktoré je možné dosiahnuť len vzájomne prospešnou spoluprácou," uviedol čínsky prezident.

Spoliehať sa na ľudí

Rok 2023 nebol pre Čínu jednoduchý. Napriek spomalenému globálnemu rastu zvládla Čína ekonomický protivietor a ubránila sa skúške veľkých prírodných katastrof.

„Keď sme odolali búrke, čínska ekonomika je ešte odolnejšia a dynamickejšia ako predtým," povedal Si Ťin-Pching v nedeľnom príhovore.

„Keď sa snažíme bojovať a prekonať ťažkosti a výzvy, máme na zreteli ľudí," zdôraznil prezident.

Vo svojom príhovore spomenul, že v roku 2023 zažívali niektoré podniky ťažké časy, niektorí ľudia mali problém nájsť si prácu a splniť základné potreby, a niektoré oblasti postihli záplavy, tajfúny, zemetrasenia či iné prírodné katastrofy.

„To všetko stále ostáva mojou prioritou," povedal.

Pri pohľade do budúcnosti Si Ťin-Pching naliehal na vytrvalé napredovanie čínskej modernizácie, kompletné a dôsledné uplatňovanie novej filozofie rozvoja na všetkých frontoch, urýchlené budovanie novej paradigmy rozvoja, podporu vysokokvalitného rozvoja a popri tom zaistenie bezpečnosti.

Čínsky prezident tiež prisľúbil naďalej poskytovať podporu Hongkongu a Makau, aby mohli využívať svoje osobitné silné stránky, lepšie sa začlenili do celkového rozvoja Číny a dosiahli dlhodobú prosperitu a stabilitu.

„Čína sa určite zjednotí a všetkých Číňanov na oboch stranách Taiwanského prielivu by mal spájať spoločný cieľ a mali by sa podieľať sa na sláve omladenia čínskeho národa," dodal.

Aby sa všetkým na svete žilo lepšie

Čínsky prezident vo svojom novoročnom prejave povedal, že v niektorých častiach sveta stále zúria konflikty.
„Budeme úzko spolupracovať s medzinárodnou komunitou pre spoločné dobro ľudstva, budovať spoločnú budúcnosť pre ľudstvo a snažiť sa, aby sa na svete všetkým žilo lepšie," povedal Si Ťin-Pching.

Iniciatíva Belt and Road Initiative (BRI), ktorú uviedla Čína, poskytuje platformu na budovanie komunity so spoločnou budúcnosťou pre ľudstvo prostredníctvom rôznorodej a kvalitnej spolupráce.

V rámci BRI podpísala Čína viac ako 200 dokumentov o spolupráci s vyše 150 krajinami a viac ako 30 medzinárodnými organizáciami. V období od 2013 do 2022 dosiahla celková hodnota obchodov medzi Čínou a krajinami BRI 19,1 bilióna USD, s priemernou ročnou mierou nárastu o 6,4 percenta.

Na bilaterálnej a multilaterálnej úrovni buduje Čína komunity pre spoločnú budúcnosť s čoraz väčším počtom partnerov v rôznych formách. Globálna rozvojová iniciatíva a (GDI) Globálna bezpečnostná iniciatíva (GSI), ktoré predniesla Čína, získali podporu viac ako 100 krajín a rovnako pozitívne bola prijatá aj Globálna civilizačná iniciatíva (GCI).

https://news.cgtn.com/news/2023-12-31/Embracing-2024-how-will-China-deliver-a-better-life-for-the-people--1pZi3XkVjVe/p.html

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring