OTS: CGTN America a CGTN UN: CMG organizuje ...

TASR, 30. januára 2024 16:14

OTS: CGTN America a CGTN UN: CMG organizuje v New Yorku „galavečer k začiatku lunárneho nového roka"

CGTN America a CGTN UN uvádza z New Yorku ako „CMG organizuje ‚galavečer k začiatku lunárneho nového roka'"

Washington 30. januára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Stovky vysokých predstaviteľov sa zišlo 26. januára v Cipriani, významnom historickom mieste v New York City, na „galavečere k začiatku lunárneho nového roka", ktorý usporiadala spoločnosť China Media Group s podporou Stálej misie Číny pri OSN (Permanent Mission of China) a Generálneho konzulátu Číny v New Yorku. Medzi hosťami, ktorí oslávili kultúru lunárneho nového roka, boli veľvyslanci, vyšší úradníci OSN, vedúci predstavitelia podnikov a spoločenskej obce a umelci.

Shen Haixiong, predseda a vedúci redakčného tímu spoločnosti China Media Group, ktorá galavečer vysielala, predniesol na podujatí videopríhovor. Zdôraznil, že lunárny nový rok, ktorý v rôznych formách oslavuje jedna pätina svetovej populácie, je najdôležitejší tradičný sviatok pre čínsky národ.

„Sledovanie galavečera s oslavami jari sa stalo pre čínsky ľud novoročnou tradíciou. Galavečer sa koná už 41 po sebe nasledujúcich rokov a generáciám divákov prináša radostné spomienky, " povedal.

Čang Ťün (Zhang Jun), stály zástupca Číny pri Organizácii Spojených národov pochválil krok OSN vyhlásiť lunárny nový rok za pohyblivý sviatok OSN. Uviedol, že tým sa ďalej potvrdil globálny význam sviatku, čo pomôže väčšiemu počtu ľudí lepšie pochopiť Čínu, čínsky ľud a kultúru Číny.

Miguel Ángel Moratinos, vysoký predstaviteľ v rámci Aliancie civilizácií OSN, vyzval všetkých, aby sa inšpirovali duchom draka a v novom roku spolupracovali s cieľom podporovať všeobecné blaho pre ľudskosť a riešiť globálne výzvy.

Stephen Orlins, predseda Národného výboru pre vzťahy medzi USA a Čínou poznamenal, že čínsko-americké vzťahy si minulý rok prešli ťažším obdobím. Dodal však: „Koncom roka sa naši dvaja lídri stretli v San Franciscu a vrátili americko-čínske vzťahy späť na cestu v prospech čínskemu a americkému ľudu."

Podujatia sa zúčastnil aj starosta Eric Adams. Huang Ping, čínsky generálny konzul v New Yorku, vyslovil nádej, že v roku Draka môžu Čína a USA spolupracovať na zlepšovaní vzájomných kontaktov medzi ľuďmi a rozširovaní spoločných záujmov.

Podujatie „Galavečer k začiatku lunárneho nového roka" ponúklo hviezdnu prehliadku vystúpení živej hudby, tanca a spevu. Večer vyvrcholil módnou prehliadkou pod taktovkou módneho návrhára Andy Yu-a inšpirovanou čínskou kultúrou. Predstavili sa nádherné návrhy, ktoré hladko prepojili pôvab s udržateľným rozvojom.

(tento materiál distribuuje MediaLinks TV, LLC v mene CCTV. Ďalšie informácie sú k dispozícii na ministerstve spravodlivosti, Washington, D.C.)

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring