OTS: CGTN America a CGTN UN: CMG oslavuje ...

TASR, 12. februára 2024 9:12

OTS: CGTN America a CGTN UN: CMG oslavuje čínsky nový rok s hokejovými fanúšikmi NHL

Washington 12. februára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Ani chlad hokejového ľadu nedokázal zmraziť teplo osláv čínskeho nového roka spoločnosti China Media Group na zápase NHL medzi New York Islanders a Tampa Bay Lightning v New Yorku 8. februára 2024.

Viac ako 17 000 divákov v nabitej aréne si mohlo pozrieť videá z Jarnej slávnosti a novoročné pozdravy. „Želám vám, aby ste sa všetci vznášali ako draci a skákali ako tigre, plní dlhovekosti a zdravia," povedal prezident CMG, Shen Haixiong. Čínsky veľvyslanec v Spojených štátoch Xie Feng zaželal ľuďom „úspešný rok draka", ktorý je v čínštine známy aj ako rok Loong.

Počas prestávok v zápase maskot New York Islanders, drak Sparky, a moderátor spoločne odovzdali divákom darčeky od „Loong Chenchen", oficiálneho maskota galavečera Jarnej slávnosti CMG 2024.

Návštevníci zápasu NHL boli tak isto pozvaní zúčastniť sa na kultúrnych aktivitách pripravených CMG, napríklad odfotiť sa s „Loong Chenchen," napísať odkaz na zvitky Jarnej slávnosti a získať ako darček plagáty so znakom „Fu," čo znamená v čínštine šťastie a radosť.

„Som veľmi rád, že sme mohli počas hry osláviť čínsku Jarnú slávnosť. Čínska kultúra je úžasná," povedal jeden z divákov.

Oslava spája čínske tradície rodinných stretnutí, rozlúčku s minulosťou a uvítanie všetkého nového a dobrého, čo nás čaká v novom roku.

Hokejoví fanúšikovia odchádzali zo zápasu s novými poznatkami a obdivom voči čínskemu novému roku. A niektoré šťastné deti dostali plyšového draka ako nového kamaráta.

(tento materiál distribuuje MediaLinks TV, LLC v mene CCTV. Ďalšie informácie sú k dispozícii na ministerstve spravodlivosti, Washington, D.C.)

Kontakt: RICH MURPHY
Distribution@cgtnamerica.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring