OTS: CGTN AMERICA a CGTN UN: Mediálna skupina CMG ...

TASR, 20. novembra 2023 10:19

OTS: CGTN AMERICA a CGTN UN: Mediálna skupina CMG organizuje v San Franciscu podujatie Ľudia ľuďom medzi Čínou a Spojenými štátmi

Tlačová správa CGTN America a CGTN UN „CMG organizuje v San Franciscu podujatie Ľudia ľuďom medzi Čínou a Spojenými štátmi"

Washington 20. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Pri príležitosti návštevy čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga a jeho účasti na čínsko-americkom stretnutí na najvyššej úrovni na pozvanie prezidenta USA Joea Bidena a 30. stretnutí ekonomických lídrov APEC, China Media Group a Americko-čínska asociácia pre mládežnícke a študentské výmeny spoločne zorganizovali 16. novembra v San Franciscu, USA, podujatie „Trvalé priateľstvo" s cieľom diskutovať o medziľudských výmenách medzi Čínou a USA.

Shen Haixiong, prezident a šéfredaktor spoločnosti China Media Group, sa počas podujatia zapojil do hĺbkových a priateľských diskusií s hosťami z rôznych odvetví v USA a predniesol uvítací prejav.

Shen Haixiong uviedol, že čínska štvrť v San Franciscu je už po stáročia mikrokozmom kultúrnej výmeny medzi Východom a Západom. Priateľstvo medzi čínskym a americkým národom nielenže prekročilo hranice kontinentov, ale prešlo aj skúškou času.

Zdôraznil, že čínsko-americké vzťahy sú najdôležitejšími bilaterálnymi vzťahmi na svete a médiá zohrávajú kľúčovú úlohu pri podpore medziľudských výmen a priateľstva. Prezident Si Ťin-pching zdôraznil, že základ a nádej čínsko-amerických vzťahov spočíva v ľuďoch. Budúcnosť je v mladých ľuďoch a vitalita pramení z miestnych interakcií. China Media Group je odhodlaná spolupracovať so všetkými priateľskými ľuďmi a prispievať múdrosťou a silou k zdravému rozvoju čínsko-amerických vzťahov.

Na podujatí vystúpili tiež Sarah Landeová, bývalá výkonná riaditeľka Iowa Sister States, dávny priateľ Číny John Easterbrook, vnuk generála Josepha Stilwella a Elyn Maclnnesová, vedúca výskumná pracovníčka Turistickej a kultúrnej asociácie v Kuliangu (India). Ocenili podporu prezidenta Si Ťin-pchinga v oblasti medziľudských výmen medzi Čínou a USA a vyjadrili svoj záväzok posilňovať vzájomné porozumenie a odovzdať priateľstvo medzi Čínou a USA budúcim generáciám.

China Media Group tiež podpísala dohody s nadáciami Sino-American Aviation Heritage Foundation, Helen Foster Snow Foundation a Americko-čínskou asociáciou pre výmenu mládeže a študentov s cieľom podporiť spoluprácu v oblastiach, ako sú mediálne partnerstvá, vzdelávanie a kultúrne výmeny.

Na podujatí vystúpil spevácky zbor Lincolnovej strednej školy z Tacomy v štáte Washington, ktorý zaspieval anglickú a čínsku pieseň. Okrem toho skupina mladých študentov z Číny a USA spoločne vystúpila prostredníctvom videa a vyjadrila svoje nádeje na trvalé priateľstvo medzi oboma krajinami.

(Tento materiál distribuuje spoločnosť MediaLinks TV, LLC v mene spoločnosti CCTV. Ďalšie informácie sú k dispozícii na Ministerstve spravodlivosti, Washington, D.C.)

Kontakt: Summer Pan (Prenosná elektráreň)
Distribution@cgtnamerica.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring