OTS: CGTN: Čas strávený s ľuďmi: Čínska novoročná ...

TASR, 5. februára 2024 8:44

OTS: CGTN: Čas strávený s ľuďmi: Čínska novoročná tradícia prezidenta Xi Jinping

Peking 5. februára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - V dedinskom skleníku v severočínskej obci Tianjin čaká zelenina a ovocie na zber a prepravu. Niektoré z nich boli zabalené, aby sa mohli podávať na jedálenských stoloch.

Dedina Diliubu, ktorá je známa ako hlavný zdroj zeleniny pre Peking a Tchien-ťin, bude počas nadchádzajúceho jarného festivalu alebo čínskeho nového roka dodávať poľnohospodárske produkty do týchto veľkomiest.

Čínsky prezident Xi Jinping vo štvrtok navštívil dedinu, ktorá bola prvou zastávkou jeho dvojdňovej inšpekčnej cesty v Tianjine, a oboznámil sa s obnovou miestnej poľnohospodárskej produkcie.

„Pri vítaní čínskeho nového roka mi záleží najmä na radových úradníkoch a občanoch," povedal raz Xi, ktorý je zároveň generálnym tajomníkom Ústredného výboru Komunistickej strany Číny (ÚV KSČ) a predsedom Ústrednej vojenskej komisie.

Xi má už roky tradíciu navštevovať obyčajných ľudí, najmä znevýhodnené skupiny, pred jarným festivalom, najdôležitejším sviatkom v čínskom kalendári. Sviatok, ktorý tento rok pripadá na 10. februára, je tradične časom stráveným v kruhu rodiny.

Ľudia, na ktorých Xi stále myslí

Keď Xi pred mesiacom predniesol svoje novoročné posolstvo k roku 2024, vymenoval problémy, ktoré zostávajú v popredí jeho pozornosti, vrátane miest postihnutých povodňami, tajfúnmi, zemetraseniami alebo inými prírodnými katastrofami.

Keď vo štvrtok prišiel navštíviť ľudí postihnutých povodňami v dedine Diliubu, Xi dal opäť najavo svoje obavy o túto skupinu ľudí.

„Ústredný výbor CPC, stranícke výbory a vlády na všetkých úrovniach vždy myslia na bezpečnosť a teplo všetkých," povedal dedinčanom.

Nie je to prvýkrát, čo si čínsky prezident vybral miesto postihnuté katastrofou, aby ním začal svoju každoročnú inšpekciu pred jarným festivalom. V januári 2022 odvážne navštívil v snehu ľudí v malej dedine Fengnanyuan v severočínskej provincii Shanxi, ktorú ťažko postihli jesenné záplavy.

Pokračovanie tradičnej čínskej kultúry

Ulica starobylej kultúry v Tchien-ťine, ktorá sa nachádza uprostred množstva pavilónov v starobylom štýle a kľukatých uličiek, je ponorená do živých príprav na začiatok Roku draka.

Jeho ikonická brána v starovekom štýle, zdobená motívmi čínskeho draka a fénixa, teraz žiari žiarivým odtieňom „čínskej červenej" a priťahuje návštevníkov z celej krajiny.

Pri štvrtkovej návšteve ulice Xi zdôraznil význam pokračovania tradičnej čínskej kultúry, čo zdôraznil aj počas svojej poslednej návštevy Tchien-ťinu v roku 2019.

Modernizácia Číny by nebola možná bez dedičstva a podpory čínskej tradičnej kultúry, povedal Xi.
Nazval Tchien-ťin mestom so skvelými vlastnosťami a pôvabom a vyzval na ochranu a dobré využitie jeho historických a kultúrnych blokov, aby zažiarili pri budovaní modernej metropoly.

https://news.cgtn.com/news/2024-02-02/Spending-time-with-the-people-Xi-Jinping-s-Chinese-New-Year-tradition-1qS8w1LAwQU/p.html

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring