OTS: CGTN: Čína sa v súvislosti s rastom ekonomiky ...

TASR, 9. novembra 2023 9:38

OTS: CGTN: Čína sa v súvislosti s rastom ekonomiky zaviazala rozšíriť finančnú otvorenosť

Peking 9. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Čínske finančné regulačné orgány sa v stredu na otváracom ceremoniáli konferencie Financial Street Forum 2023 v Pekingu zaviazali rozšíriť finančnú otvorenosť na najvyššej úrovni s cieľom prilákať viac zahraničných investícií.

Tohtoročné fórum s názvom „Lepšia Čína, lepší svet: zvyšovanie finančnej otvorenosti a spolupráce pre spoločný rast a vzájomné výhody" potrvá do piatku.

Li Yunze, riaditeľ Štátnej správy pre finančnú reguláciu, uviedol, že krajina bude pokračovať v otváraní finančného sektora a priláka do Číny viac zahraničných finančných inštitúcií a dlhodobého kapitálu.

Li poznamenal, že oblasť správy aktív a majetku vstupuje v Číne do „zlatého veku", pretože príjmy rastú a investori sa čoraz viac uchyľujú k dlhodobému a hodnotovému investovaniu.

V posledných rokoch podnikla Čína na otvorenie svojho finančného sektora viacero krokov. Ide najmä o zrušenie obmedzenia zahraničného vlastníctva v bankovom a poisťovacom sektore a výrazné zníženie prekážok vstupu na trh.

V súčasnosti má zriadené pobočky v Číne 30 svetových systémovo dôležitých bánk. Takmer polovica 40 najväčších svetových poisťovní vstúpila na čínsky trh.

Li uviedol, že Čína bude ďalej urýchľovať implementáciu systému riadenia na základe zoznamu nežiadúcich organizácií, ktorý umožňuje vstup zahraničných finančných inštitúcií na trh, pokiaľ to nie je výslovne zakázané.

Medzitým Pan Gongsheng, guvernér Čínskej ľudovej banky, uviedol, že Čína bude udržiavať primerane vysokú likviditu, aby podporila hospodársky rast.

Zdôraznil, že je dôležité neustále rozširovať inštitucionálne otváranie sa finančného trhu a podporovať uľahčenie obchodu, investícií a financovania.

Pan tiež zopakoval, že krajina sa zaviazala k trhovému výmennému kurzu a k stabilnej a postupnej internacionalizácii čínskeho renminbi, známeho aj ako jüan.

Yi Huiman, predseda Čínskej regulačnej komisie pre cenné papiere, uviedol, že oživenie čínskej ekonomiky je teraz na pevnejšom základe a že rozvojový potenciál sa ďalej uvoľňuje.

Povedal, že financie budú aj naďalej zohrávať kľúčovú úlohu v službách reálnej ekonomiky, pričom sa zamerajú na päť hlavných oblastí: financovanie technológií, ekologické financovanie, inkluzívne financovanie, dôchodkové financovanie a digitálne financovanie.

Yi tiež zdôraznil potrebu chrániť sa pred rizikami a prisľúbil, že vynaloží všetko úsilie na udržanie stabilného a zdravého rozvoja kapitálového trhu.

https://news.cgtn.com/news/2023-11-08/China-pledges-to-expand-financial-openness-as-economy-grows-1oz3CLuOTMk/index.html

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2270926/image_1.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring