OTS: CGTN: Galavečer Jarnej slávnosti 2024: ...

TASR, 12. februára 2024 9:29

OTS: CGTN: Galavečer Jarnej slávnosti 2024: spojenie tradície a inovácie uchvátilo milióny po celom svete

Peking 12. februára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Tohtoročný galavečer Jarnej slávnosti, ktorý každoročne produkuje a vysiela spoločnosť China Media Group (CMG), sa konal v predvečer Jarnej slávnosti v piatok večer. Pri tejto obľúbenej príležitosti sa Číňania na celom svete stretávajú so svojimi rodinami, aby privítali čínsky nový rok.

Galavečer sa stal každoročnou tradíciou od svojho prvého vysielania v roku 1983 a je najsledovanejším televíznym programom v Číne. Galavečer v roku 2023 získal 11 miliárd pozretí v rámci všetkých mediálnych kanálov CMG, čím sa stal najsledovanejším televíznym programom na svete.

Tento rok uvedie galavečer rôznorodé predstavenia, od hudobných vystúpení, komédie a tradičných umení ako je opera a bojové umenia, až po pozoruhodné kúzla a akrobaciu. Zapojené sú aj najmodernejšie technológie, ako je rozšírená realita (XR) a pohlcujúce technológie interakcie na pódiu, ktoré zvyšujú zážitok zo sledovania.

V kreatívnom programe novoročných zvykov upútalo pozornosť okrem iného bohatstvo a rozmanitosť čínskej kulinárskej kultúry, ako náznak bohatej úrody v roku draka. Ďalším energickým zlatým klincom programu bol čínsky bubnový tanec, pri ktorom tanečníci v tradičných odevoch rozkmitali pódium rytmickými údermi na bubny. Choreografia, dynamická zmes presnosti a spontánnosti, oživili v oslavách súčasnosti formu umenia z minulosti.

Ako pokračovanie tejto témy inovácií, predstavenie „NEW YEAR BROCADE" kreatívne spojilo hudbu s pokročilou technológiou virtuálnej syntézy. Reprezentatívne symboly zo starovekej Číny premenilo na očarujúci výjav a predviedlo „starovekú módnu prehliadku", na ktorej postavy akoby sa vynárali priamo z malieb. Prelínaním tradičných a moderných prvkov vdychuje nový život kultúrnym motívom, ktoré pretrvali tisícročia, a očaruje divákov ukážkou orientálnej estetiky.

Tieto podmanivé predstavenia boli možné vďaka tomu, že tohtoročný galavečer využil model virtuálnej produkcie (VP), ktorý integrovaním systému XR a VP spája virtuálne a fyzické prvky v ultra vysokom rozlíšení.
Inovatívne techniky snímania, napríklad dynamické náhľady storyboardu a synchronizácia virtuálnych a reálnych svetelných efektov, vytvárajú úžasne realistický priestor, kde sa plynule spája virtuálny svet s fyzickým.

V štúdiovej hale he po prvýkrát využitý systém pohlcujúcej interakcie na javisku vybavený free-view kamerovou zostavou s ultravysokým rozlíšením. Tento systém zachytáva pohyby interpretov z rôznych uhlov a uchováva tak úžasné momenty z predstavenia. Vďaka produkcii s podporou umelej inteligencie a rozšírenej reality na vykresľovanie v reálnom čase, vzniká vizuálny zážitok, ktorý prepája účinkujúcich a kulisy.

Jedným z vrcholov galavečera je šikovné rozprávanie príbehov, ktoré zachytáva životy obyčajných ľudí, od ich problémov až po okamihy šťastia, a sugestívne oživuje scény každodenného života. Napríklad, projekt „Galavečer Jarnej slávnosti čaká na vás," pozýva bežných ľudí, z ktorých sa stali internetové celebrity, je výrazným prvkom tohtoročného galavečera Jarnej slávnosti.

Na galavečeri sa na pódiu predstavia jednotlivci z rôzneho prostredia. V úvodnom krátkom filme „Náš galavečer Jarnej slávnosti" sa o svoje príbehy podelili ľudia rôznych profesií, od pouličných šéfkuchárov a bývalých technikov až po policajtov a športovcov, a vzbudili tak nádej na lepšiu budúcnosť.

Na oslavu Roku draka odštartovala CGTN 8. januára tanečnú výzvu Loong Year Loong Dance, ktorá oslovila publikum na platformách sociálnych médií po celom svete. Keďže pre tanec neplatia národné hranice, táto výzva pozýva publikum na celom svete, aby sa spojilo s kultúrou a sviatočnou náladou Jarnej slávnosti a pomocou univerzálnej reči pohybu vytvorilo most medzi rozmanitými komunitami.

CGTN vysielala galavečer globálne na svojich kanáloch v angličtine, španielčine, francúzštine, arabčine a ruštine, ako aj na platformách nových médií dostupných v 68 jazykoch, pričom spolupracovala s viac ako 2 100 médiami v 200 krajinách a regiónoch.

Vzhľadom k celosvetovému záujmu naživo vysielalo galavečer Jarnej slávnosti viac ako 3 000 verejných obrazoviek v 90 mestách na šiestich kontinentoch, aby mohli ľudia na celom svete zažiť jedinečné čaro čínskej jarnej slávnosti a čínskej kultúry a zároveň si vychutnať piesne a smiech pri tejto radostnej príležitosti.

Ak si chcete pozrieť živý prenos CGTN Super Night 2024, kliknite sem:
https://news.cgtn.com/news/2024-02-05/Live-CGTN-Super-Night-2024-Spring-Festival-special-1qX5Bl45Gxy/p.html

https://news.cgtn.com/news/2024-02-09/2024-Spring-Festival-Gala-Tradition-and-innovation-charms-globe-1r3wnu6NWSI/p.html

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2338330/image_5009787_37536889.jpg

Video: https://www.youtube.com/watch?v=ywmyGGe67is

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring