OTS: CGTN: Galavečer lampiónovej slávnosti ...

TASR, 27. februára 2024 9:34

OTS: CGTN: Galavečer lampiónovej slávnosti CMG 2024 zaujme publikum zmesou tradície a technológie
Peking 27. februára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Ako súmrak zostupuje na 15. deň čínskeho nového roka, na oblohe sa objavuje prvý spln roka draka a začína sa nový lunárny cyklus. Čínska lampiónová slávnosť, tiež známa ako Yuan Xiao Jie, pripomína koniec osláv čínskeho nového roka a symbolizuje príchod jari.

Oslavy lampiónovej slávnosti sú čoraz prepracovanejšie, oplývajú blikajúcimi svetlami, veľkolepými ohňostrojmi, rušnými nočnými trhmi, špičkovou zábavou a hrami, ktoré budú výzvou pre váš rozum, ako je riešenie súťažných hádaniek napísaných na lampiónoch o ceny, a to všetko sa postupom času rozrastá.

Veľmi očakávaný galavečer lampiónovej slávnosti 2024, ktorý usporiadala spoločnosť China Media Group (CMG), v sobotu preukázal svoju brilantnosť a osvietil publikum podmanivou zmesou tradičnej čínskej kultúry a špičkových technických inovácií.

Tohtoročný galavečer predstavil rozmanitú škálu vystúpení vrátane hudby, tanca, komédie, opery a akrobacie.
Publikum na celom svete si mohlo vychutnať čaro trblietavých lampiónov, zapojiť sa do tradície riešenia hádaniek na lampiónoch a aktívne sa zúčastniť na radostných oslavách.

Trinásť charizmatických hostiteľov z hlavného aj vedľajších miest konania v prominentných mestách, ako je Shenyang, hlavné mesto severovýchodnej čínskej provincie Liaoning, Changsha v centrálnej čínskej provincii Hunan, Xi'an v severozápadnej čínskej provincii Shaanxi a Kašgar v severozápadnej čínskej autonómnej oblasti Xinjiang Uygur, zdobilo pódium slávnostného galavečera lampiónovej slávnosti. Svojím energickým vystupovaním príjemne prepojili podujatie so zaujímavými hádankami a uchvátenému publiku priniesli sladké požehnanie harmónie a krásy.

Jedným z najzaujímavejších vystúpení galavečera lampiónovej slávnosti 2024 bol kreatívny kompozitný program „Farebné mraky naháňajú mesiac". Kombináciou kantonskej opery, inštrumentálnej hudby, baletu a ďalších disciplín do jemného tanca za mesačného svitu uviedol inovatívnu interpretáciu „farebných oblakov hladiacich večerný vánok" s rozšíreným významom.

Kombinácia týchto prvkov omladzuje tradičnú čínsku kultúru, dodáva nový šarm a impulz ľudovej histórii a kultúre.

Galavečer lampiónovej slávnosti, po prvýkrát vysielaný v roku 1985, odkedy sprevádzal čínsky ľud pri tejto mimoriadnej príležitosti pre rodinné stretnutia.

Na dôkaz svojej popularity a kultúrneho významu sa slávnosť vysielala na viacerých televíznych staniciach, rozhlasových staniciach a platformách nových médií, vďaka čomu mohla jej žiarivá nádhera dosiahnuť každý kút národa aj za jeho hranice. Keď lampióny vyhasli a slávnosť sa skončila, galavečer lampiónovej slávnosti 2024 zapísal ďalšiu rozžiarenú kapitolu k bohatému dedičstvu tejto starodávnej tradície.

https://news.cgtn.com/news/2024-02-24/CMG-Lantern-Festival-Gala-captivates-with-blend-of-tradition-and-tech-1rsB5D9qEbm/p.html

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring