OTS: CGTN: Inšpekcia Xi Jinpinga v Hunane ...

TASR, 21. marca 2024 9:32

OTS: CGTN: Inšpekcia Xi Jinpinga v Hunane vyzdvihuje nové kvalitné výrobné sily prispôsobené miestnym podmienkam

Peking 21. marca (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Čínsky prezident Xi Jinping v pondelok absolvoval prehliadku Changsha, hlavného mesta provincie Hunan v strednej Číne.

Počas inšpekcie sa Xi Jinping, ktorý je zároveň generálnym tajomníkom Ústredného výboru Komunistickej strany Číny, dozvedel o miestnych snahách o urýchlenie rozvoja nových kvalitných výrobných síl a podporu otvárania sa na vysokej úrovni.

Nové kvalitné výrobné sily prispôsobené miestnym podmienkam

Predpokladá sa, že inšpekčná prehliadka Hunanu je prvým usmernením Xi Jinpinga v teréne zameraná na urýchlenie rozvoja nových kvalitných výrobných síl podľa miestnych podmienok.

V Changshe navštívil spoločnosť BASF Shanshan Battery Materials Co., Ltd., spoločný podnik vytvorený nemeckým podnikom BASF a čínskou spoločnosťou Shanshan v roku 2021.

Spoločnosť je popredným svetovým dodávateľom materiálov pre lítiové batérie a jej produkty sa široko využívajú v oblastiach špičkových technológií vrátane elektrických vozidiel a veľkokapacitných elektrární na uskladňovanie energie.

Cesta prezidenta Xi Jinpinga do Hunanu sa konala po výročných zasadnutiach Národného ľudového kongresu, najvyššieho zákonodarného zboru Číny, a Čínskej ľudovej politickej konzultačnej konferencie, najvyššieho politického poradného orgánu krajiny, začiatkom marca, počas ktorých zdôraznil význam urýchlenia rozvoja nových kvalitných výrobných síl prispôsobených miestnym podmienkam pri rokovaní s poslancami Národného ľudového kongresu z delegácie provincie Jiangsu.

Počas rokovania vyzval regióny, aby zohľadňovali vlastné zdroje, priemyselné základy a podmienky vedeckého výskumu a podľa toho selektívne podporovali rozvoj nových priemyselných odvetví, nových modelov a nových hnacích síl rastu. Zároveň ich vyzval, aby využívali nové technológie na transformáciu a modernizáciu tradičných priemyselných odvetví na špičkové, inteligentné a ekologické odvetvia.

Otvorenie na vysokej úrovni

Ide o štvrtú inšpekčnú prehliadku Hunanu prezidenta Xi Jinpinga. Jeho štyri cesty do provincie sa prišli v dôležitých okamihoch pre snahy o omladenie krajiny.

Tento rok si pripomíname 75. výročie založenia Čínskej ľudovej republiky a je rozhodujúce, aby krajina realizovala ciele a úlohy svojho 14. päťročného plánu (2021 – 2025).

Čínski lídri označili rozširovanie otvárania na vysokej úrovni za prioritu ekonomickej činnosti v roku 2024 a zdôraznili to v tohtoročnej správe o práci vlády.

Hunan je hlavnou hospodárskou provinciou v strednej Číne a jeho celková hospodárska produkcia v minulom roku prvýkrát presiahla 5 biliónov juanov (0,69 bilióna dolárov).

Počas svojej návštevy spoločnosti BASF Shanshan Battery Materials Co., Ltd., sa Xi Jinping dozvedel tiež o úsilí podporovať otváranie na vysokej úrovni.

Keďže prezident vyzval provinciu k hĺbkovej integrácii do iniciatívy Belt and Road a k inovatívnemu rozvoju zahraničného obchodu, Hunan sa snaží stať kľúčovou oblasťou reforiem a otvárania sa v strednej Číne.

https://news.cgtn.com/news/2024-03-19/Xi-s-Hunan-inspection-highlights-new-quality-productive-forces-1s6suGMNZGE/p.html

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring