OTS: CGTN: Integrita a šetrnosť: Rodinné tradície ...

OTS, 14. mája 2024 9:57

OTS: CGTN: Integrita a šetrnosť: Rodinné tradície prezidenta Xi Jinpinga

Peking 14. mája (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Druhú májovú nedeľu si pripomíname Deň matiek, teda deň, keď ľudia na celom svete prejavujú úctu svojim matkám.

Matka čínskeho prezidenta Xi Jinpinga, Qi Xin verí, že jedným z najnaliehavejších problémov každého rodiča je vývoj jeho detí. „Ak sa s deťmi niečo nevydarí, rodičia nepopierateľne nesú zodpovednosť," povedala kedysi.

Raz kompletne prepísala motto odovzdávané od čias dynastie Ming do súčasnosti, ktoré zhruba hovorí, že spravodlivosť je jediný spôsob, ako rozlíšiť dobro a zlo, a integrita je jediný spôsob, ako si vybudovať autoritu.

Toto motto predstavuje učenie od Qi pre jej syna.

Význam integrity

Keď Xi nastúpil do vedúcich funkcií, jeho matka raz zorganizovala rodinné stretnutie, kde požiadala svoje ostatné deti, aby sa nezapájali do obchodných aktivít v oblastiach, kde pôsobil Xi.

Pod vplyvom svojej matky Xi upozornil svojich priateľov a príbuzných, aby nevykonávali obchodnú činnosť v miestach, kde pracoval, ani nič nerobili pod jeho menom.

Xi zaradil tieto zásady medzi svoje postupy riadenia.

V januári, na treťom plenárnom zasadnutí 20. zasadnutia Ústredného výboru Komunistickej strany Číny pre inšpekciu disciplíny, vyzval Xi na podporu rodinných väzieb, hodnôt a tradícií s tým, že vedúci predstavitelia musia zachovávať integritu a stanoviť prísne pravidlá pre svojich príbuzných a deti.

Dodal, že na podporu verejného rešpektu k integrite a posilnenie odporu voči korupcii sú potrebné aj iniciatívy na zvyšovanie povedomia verejnosti o zásadách integrity a vzorových prípadov v tejto oblasti.

Cnosť šetrnosti

Podpora šetrnosti je ďalšou dôležitou rodinnou tradíciou Xi Jinpinga, pretože jeho matka vždy viedla jednoduchý životný štýl.

Pod vplyvom rodinných tradícií žije Xi rovnako jednoduchým životom a neholduje vysokým štandardom v tom, čo nosí alebo ako sa stravuje.

Xi prikladá veľký význam potravinovej istote, ako aj cnosti šetrnosti. Opakovane vyzýva na podporu spoločenského zvyku praktizovať šetrnosť a predchádzať plytvaniu.

Problematiku plytvania potravinami považuje za šokujúcu a znepokojujúcu. Zdôraznil potrebu rázne skoncovať s plytvaním potravinami a v roku 2020 vyzval na podporu šetrnosti.

Čína v posledných rokoch spustila na boj proti plytvaniu komplexnú kampaň „Čistý tanier", v rámci ktorej sa reštaurácie a jedálne vystavujú plagáty a transparenty proti plytvaniu potravinami a médiá uverejňujú obsah na podporu šetrnosti.

„Zvyk šetrnosti a skromnosti by sa mal zachovávať; v mojej rodine je to tak dodnes, ani jedno zrnko z podávanej ryže nesmie vyjsť nazmar," povedal poslancom z provincie Shandong na prvom zasadnutí 13. národného ľudového kongresu v roku 2018.

https://news.cgtn.com/news/2024-05-12/Integrity-and-thrift-Uncovering-Xi-Jinping-s-family-traditions-1txZov8OtSE/p.html

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring