OTS: CGTN: Medziľudské výmeny: Títo americkí ...

TASR, 20. novembra 2023 15:56

OTS: CGTN: Medziľudské výmeny: Títo americkí tínedžeri poslali Si Ťin-pchingovi a jeho manželke špeciálny darček

Peking 20. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Skupina stredoškolských študentov z Tacomy v štáte Washington nedávno poslala čínskemu prezidentovi Si Ťin-pchingovi a jeho manželke Peng Liyuan špeciálny darček, keďže je prezident Si teraz v USA na stretnutí ekonomických lídrov Ázijsko-tichomorskej hospodárskej spolupráce (APEC).

Študenti zo speváckeho zboru Lincolnovej strednej školy (Lincoln High School) vo štvrtok pripravili pre čínskeho prezidenta a jeho manželku obraz s čínskymi prvkami, ako sú pandy veľké, tradičné brány a prvkami symbolizujúcimi štát Washington vrátane psov prériových a vyhliadkovej veže Space Needle.

Tínedžeri tiež pripravili narodeninové priania pre madam Peng, keďže sa blížia jej narodeniny. Zaspievali jej aj narodeninovú pieseň.

Darčeky venovali v rámci podujatia „Trvalé priateľstvo", ktoré spoločne zorganizovali Čínska mediálna skupina(China Media Group, CMG) a Americko-čínska asociácia pre výmenu mládeže a študentov (U.S.-China Youth a Student Exchange Association). Dar v mene čínskeho prezidenta prijal riaditeľ CMG Shen Haixiong.

Prezident Si Ťin-pching a jeho manželka Pcheng navštívili školu už v roku 2015, počas ktorej Si Ťin-pching študentom povedal, že dúfa, že mladí ľudia v oboch krajinách môžu zlepšiť komunikáciu a tvoriť mosty medzi oboma krajinami.

Výzva pokračuje

Po ôsmich rokoch čínsky prezident Si Ťin-pching prichádza s tou istou výzvou. Počas stredajšieho stretnutia so svojím americkým náprotivkom Joe Bidenom v San Franciscu Si Ťin-pchingi vyzval na podporu medziľudských výmen.

Vyzval obe strany, aby rozvíjali spoluprácu v oblasti cestovného ruchu, rozširovali výmeny na nižšej ako národnej úrovni, posilňovali spoluprácu v oblasti vzdelávania a podnecovali a podporovali intenzívnejšiu interakciu a komunikáciu medzi svojimi občanmi.

Čína je pripravená pozvať 50 000 mladých Američanov do Číny na výmenné a študijné programy v nasledujúcich piatich rokoch s cieľom zvýšiť výmeny medzi oboma národmi, najmä medzi mládežou, uviedol Si Ťin-Pching na uvítacom večere v stredu večer.

Na podujatí tiež vystúpili Sarah Lande, bývalá výkonná riaditeľka organizácie Iowa Sister States a dlhoročná priateľka Číny, John Easterbrook, vnuk generála Josepha Stilwella, a Elyn MacInnis, vedúca výskumná pracovníčka Združenia pre cestovný ruch a kultúru Kuliang(Kuliang Tourism and Culture Association). Uvítali podporu prezidenta Si Ťin-Pchinga pre medziľudské výmeny medzi Čínou a USA a vyjadrili odhodlanie posilniť vzájomné porozumenie a odovzdávať priateľstvo medzi Čínou a USA budúcim generáciám.

Jeden zo študentov, ktorý sa tiež zúčastnil na podujatí, povedal, že sa teší na nové príležitosti komunikovať so študentmi z Číny a spoločne vykročiť k lepšej budúcnosti.

„Medziľudské výmeny vytvárajú prostredie, v ktorom sa Američanom aj Číňanom žije lepšie," povedal Stephen Orlins, predseda Národného výboru pre americko-čínske vzťahy. „Teraz potrebujeme, aby do Číny chodilo viac Američanov."

https://news.cgtn.com/news/2023-11-17/These-American-teenagers-send-Xi-Jinping-and-his-wife-a-special-gift-1oOhYizqW1W/index.html

Video – https://www.youtube.com/watch?v=CPWHI0Or8Vo

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring