OTS: CGTN: Nový motor, nová vitalita: Čínske mesto ...

OTS, 26. júla 2024 9:25

OTS: CGTN: Nový motor, nová vitalita: Čínske mesto Wuxi robí pokroky v ekonomickom raste aj kultúrnom dedičstve

Peking 26. júla (TASR/OTS) - /PRNewswire/ – Keď sa prechádzate po uliciach mesta Wuxi v provincii Jiangsu vo východnej Číne, stretnete autonómne mikrobusy, ktoré odvezú šesť až osem ľudí a nenájdete v nich volant ani plynový pedál.

S nainštalovanými senzormi LiDAR (detekcia a dosah svetla) a kamerami dokáže mikrobus pozorovať tok ľudí a premávku okolo seba v 360-stupňovej panoráme, automaticky zastaviť na červenú a vopred identifikovať podmienky na ceste pred sebou.

Za minibusom stojí kompletný priemyselný reťazec internetu vecí (IoT) mesta Wuxi, ktorý zahŕňa čipy, senzory, konektivitu, platformy, aplikácie a bezpečnosť.

Mesto Wuxi, uhniezdené na brehu jazera Taihu, žiari ako ekonomický klenot delty rieky Yangtze. S HDP na obyvateľa, jedným z najvyšších v Číne, je mesto prosperujúcou výrobnou základňou, ktorá stojí na technologických inováciách.

„Nový motor"

V posledných rokoch Wuxi neustále otvára nové oblasti rozvoja so zameraním na rozvoj nových kvalitných výrobných síl.

Mesto prekonalo významné míľniky v oblastiach, ako sú inteligentné senzory, internet vozidiel a priemyselný internet vecí. Pokiaľ ide o rozsah trhu, Wuxi je domovom viac ako 3 000 podnikov IoT vrátane 82 kótovaných spoločností.

1. apríla spustili časti mesta Wuxi, Liangxi, Xinwu a Binhu obojsmerné „logistické trasy" pre drony v nízkej výške, vďaka čomu sa mesto stalo prvým demonštračným mestom bezpilotných dodávok v delte rieky Yangtze.
Okrem toho Wuxi spustilo 55 scenárov ekonomických aplikácií v nízkej výške v siedmich kategóriách. Okrem bezpilotného doručovania boli ohlásené štyri cestovné trasy vrátane pozorovania čerešňových kvetov zo vzduchu.

Mesto má aktuálne viac ako 500 dronov pre verejnú službu, ktoré sa používajú v scenároch, ako sú dopravné kontroly, núdzové záchranné služby a kontroly napájania.

Podľa miestnej samosprávy sa Wuxi snaží systematicky budovať vývojový systém „5+X" pre budúce priemyselné odvetvia so všeobecnou umelou inteligenciou, kvantovou technológiou, polovodičmi tretej generácie, vodíkovou energiou a skladovaním energie, ako aj hĺbkovým námorným vybavením, ktoré predstavujú päť hlavných oblastí budúceho priemyselného rozvoja.

„Nová vitalita"

Wuxi je tiež kultúrnym klenotom s povestným dedičstvom a bohatými umeleckými odkazmi, ktoré ladia s modernou civilizáciou.

Obec Yangshan, známa aj ako „rodné mesto medových broskýň", je jednou z najlepších destinácií Wuxi pre svoju ekologickú scenériu, kultúrne dedičstvo a zábavu.

Terciárny priemysel sa tu dnes rozvíja lepšie ako kedykoľvek predtým. Od fariem a rodinných domov až po výstavné siene a kaviarne s broskyňovou tematikou, obec dobre využíva svoje prírodné zdroje a podporuje integráciu poľnohospodárstva, kultúry a cestovného ruchu s cieľom komplexne podporiť revitalizáciu vidieka.

V roku 2023 dosiahla výstupná hodnota yangshanských medových broskýň 900 miliónov juanov (približne 124 miliónov dolárov) a disponibilný príjem farmárov v Yangshan na obyvateľa dosiahol 66 000 juanov. Medzitým obec v roku 2023 prilákala viac ako 2 milióny turistov, pričom príjmy z cestovného ruchu dosiahli 1,58 miliardy juanov.

Ekonomický a sociálny rozvoj Wuxi je neoddeliteľne spojený so silnou podporou kultúry.

Čínsky Veľký kanál, rozsiahla vodná cesta, ktorá spája severnú a južnú časť Číny, bola v roku 2014 zapísaná do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Starobylý kanál Wuxi, časť Veľkého kanála, má dĺžku viac ako 40 kilometrov a kľukatí sa cez mestskú časť Wuxi.

Mesto Wuxi sa zameriava na ochranu, dedičstvo a využívanie kultúrneho odkazu Veľkého kanála a neustále podporuje triedenie, ochranu, obnovu a rozvoj kultúrneho dedičstva.

Niekoľko kreatívnych parkov vybudovaných pozdĺž kanála sa zrodilo z priemyselného dedičstva. Po revitalizácii sa zmenili na kultúrne a kreatívne turistické atrakcie s osobitými charakteristikami, ktoré predstavujú nový imidž kultúrne bohatého mesta.

Do roku 2027 by malo mesto postaví najmenej 15 charakteristických parkov pre budúce priemyselné odvetvia, vybuduje osem inovačných platforiem, ako sú centrá technologických inovácií a centrá inžinierskeho výskumu pre budúce priemyselné odvetvia, a vybuduje v týchto oblastiach 10 popredných podnikov.

https://news.cgtn.com/news/2024-07-24/China-s-Wuxi-makes-headway-in-economic-growth-cultural-inheritance-1vtI8KpTEGs/p.html

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2468469/image_5009787_57783081.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring