OTS: CGTN: Peng Liyuan povzbudzuje nemecký zbor ...

TASR, 2. apríla 2024 11:40

OTS: CGTN: Peng Liyuan povzbudzuje nemecký zbor, aby sa stal mostom pre čínsko-nemecké priateľstvo

Peking 2. apríla (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Keďže Čína a Európa po skončení pandémie COVID-19 obnovili výmeny a dialóg na všetkých úrovniach, skupina študentov a učiteľov z čínskeho zboru nemeckého gymnázia Burg Gymnasium v marci obnovila kultúrne výmeny s Čínou.

Peng Liyuan, manželka čínskeho prezidenta Xi Jinpinga, ich vo štvrtok srdečne privítala v Pekingu. Keď sa dozvedela o ich štúdiu a skúsenostiach za posledné roky, Peng ich pochválila za pokroky v čínštine a povzbudila ich, aby sa po návrate domov podelili o svoje skúsenosti a dojmy z Číny so svojimi rodinami a priateľmi a stali sa novou generáciou vyslancov čínsko-nemeckého priateľstva.

Tiež povzbudzovala študentov, aby prostredníctvom hudby naďalej odomykali nový svet čínskeho jazyka a zažívali čaro čínskej kultúry prostredníctvom piesní.

Interakcia Peng a Burg Gymnasium Kontakty Peng so zborom a nemeckou školou siahajú do roku 2014, keď sa počas štátnej návštevy prezidenta Xi Jinpinga v Nemecku stretla s čínskou triedou na tejto škole.

Škola ponúka kurzy čínskeho jazyka od roku 1994. Počas návštevy v roku 2014 sa študenti pýtali Peng, ako si zlepšiť mandarínsku výslovnosť. Odporučila im spievať čínske piesne.

O dva roky neskôr sa Peng stretla s učiteľmi a študentmi školy v Pekingu. V roku 2021, keď svet pustošila pandémia, napísala študentom a učiteľom list, v ktorom ich pozvala na návštevu Číny na výmenu a štúdium po pandémii a vyzvala ich, aby prispeli k posilneniu priateľstva medzi národmi Číny a Nemecka, najmä mladými ľuďmi.

Zbor sa od založenia v roku 2014 objavil pri mnohých významných diplomatických príležitostiach medzi Čínou a Nemeckom a odohral množstvo vystúpení v čínštine.

Počas štvrtkového stretnutia Peng zablahoželala zboru k jeho plodným úspechom za posledné desaťročie pri sprostredkovaní priateľstva prostredníctvom piesní. Vyjadrila nádej, že bude aj naďalej pôsobiť ako most pre kultúrne výmeny medzi oboma krajinami.

Silné väzby medzi Čínou a Nemeckom Od nadviazania diplomatických vzťahov medzi Čínou a Nemeckom v roku 1972 sa medzi oboma krajinami rozvinula široká škála kultúrnych výmen v oblasti vzdelávania, vedy a techniky, kultúry, médií, mládeže a žien.

V roku 1979 podpísali krajiny Dohodu o kultúrnej výmene. Odvtedy sa uskutočňujú časté aktivity v oblasti kultúrnych kontaktov, umeleckých expozícií aj komerčných vystúpení.

V Berlíne bolo v roku 2008 napríklad otvorené Čínske kultúrne centrum, ktoré poskytuje priestor na kultúrne výmeny a vzájomné porozumenie. V roku 2012 Čína a Nemecko uzavreli dohodu o zriadení mechanizmu výmeny a dialógu medzi ľuďmi na vysokej úrovni medzi Čínou a EÚ. Počas čínskeho kultúrneho roka 2012-2013 sa kultúrne aktivity uskutočnili vo viac ako 40 mestách v Nemecku.

Roky 2013 a 2014 boli navyše pomenované ako čínsko-nemecký jazykový rok a rok 2016 dostal názov čínsko-nemecký rok výmeny mládeže. V roku 2016 bol oficiálne vytvorený mechanizmus kultúrnej výmeny na vysokej úrovni medzi Čínou a Nemeckom.

https://news.cgtn.com/news/2024-03-30/Peng-Liyuan-encourages-German-choir-to-be-China-Germany-bridge-1soegeP0P3a/p.html

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring