OTS: CGTN: „Pre dobro môjho ľudu" ...

OTS, 18. júna 2024 9:03

OTS: CGTN: „Pre dobro môjho ľudu": Oddanosť Xi Jinpinga službe

Peking 18. júna (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Pred päťdesiatimi piatimi rokmi prišiel 15-ročný Xi Jinping ako „vzdelaný mladík" do dediny Liangjiahe v severozápadnej čínskej provincii Shaanxi. Neskôr strávil sedem rokov na vidieku, kde pracoval a žil po boku roľníkov.

Tie roky mu pomohli posilňovať neutíchajúcu vieru vo vykonávanie praktických vecí pre ľudí, spomína Xi.
Keď ho v novembri 2012 zvolili za generálneho tajomníka Ústredného výboru Komunistickej strany Číny (CPC), prisľúbil službe ľudu svoju nepretržitú oddanosť. „Túžba ľudu po šťastnom živote je naším poslaním."

Či už ako tajomník vidieckej pobočky strany alebo generálny tajomník Ústredného výboru CPC, čínsky prezident aj predseda Ústrednej vojenskej komisie, Xi Jinping vždy myslí na krajinu a považuje sa za služobníka ľudu.

Muž ľudu

Xi prišiel do Liangjiahe ako mierne zmätený teenager a odišiel ako 22-ročný muž odhodlaný slúžiť ľudu.
Neskôr sa vybral do Zhengdingu, chudobného kraja v severočínskej provincii Hebei. Li Yaping, v tom čase úradník okresu Zhengding, si spomína ako Xi hovoril, že v Číne treba urobiť veľa vecí a je potrebné, aby niektorí ľudia prevzali zodpovednosť.

Už od svojich prvých rokov sa zdalo, že Xi sa nezaujíma o rôzne funkcionárske výhody. Celé dni precestoval, niekedy do horských oblastí, aby sa rozprával s ľuďmi na miestnej úrovni, dozvedal sa o ich ťažkostiach a pomáhal riešiť ich problémy.

V Zhengdingu jazdil Xi po celom okrese na starom bicykli a všimol si, že pri ročnej štátnej kvóte na obstarávanie obilia vo výške 38 miliónov kilogramov ostávajú miestni obyvatelia hladní.

Napísal Ústrednému výboru CPC, pričom naznačil, že ťažkosti miestnych poľnohospodárov spôsobila vysoká kvóta na obstarávanie. Keď sa vyšetrovací tím o situácii dozvedel, znížil kvótu z 38 miliónov kilogramov na 24 miliónov kilogramov.

Cheng Baohuai, vtedajší tajomník Výboru CPC pre okres Zhengding si spomína, že ľudia ocenili prácu Xiho a povedali, že konečne majú dosť jedla. Xi skutočne pracoval pre ľudí a vzal si k srdcu ich ťažkosti, povedal Cheng.

„Pre dobro môjho ľudu"

Od 18. národného kongresu CPC v roku 2012 absolvoval Xi viac ako 100 návštev na základnej úrovni vrátane mestských aj vidieckych oblastí.

Vyjadril znepokojenie nad dostatočnou ponukou potravín na trhoch cez dovolenky, dostupnosťou zdravotnej starostlivosti pre obyvateľov a platmi migrujúcich pracovníkov. Riešenie naliehavých potrieb ľudí sa dostalo na program ústredných orgánov a stalo sa hnacou silou reforiem.

„Aktuálne praktizujeme rozvojovú filozofiu zameranú na ľudí," povedal Xi na sympóziu o odstránení extrémnej chudoby 23. júna 2017. „Rozvoj zameraný na ľudí sa musí sústrediť na to, čo ľudia potrebujú najviac."

Pod Xiho vedením Čína zažila historické zmeny, pričom bola odstránená absolútna chudoba a 1,4 miliardy obyvateľov krajiny dosiahlo miernu prosperitu.

Disponibilný príjem na obyvateľa v Číne sa v roku 2023 napríklad zvýšil medziročne o 6,1 percenta a rozdiely v príjmoch medzi mestskými a vidieckymi obyvateľmi sa naďalej znižujú. Prínosy z odstraňovania chudoby sa konsolidujú a rozširujú, pričom príjem na obyvateľa vo vidieckych oblastiach, ktoré sa zbavili chudoby, vzrástol minulý rok o 8,4 percenta.

„Cieľom čínskej modernizácie je zabezpečiť, aby rozvoj pociťovali ľudia samotní a aby sa ľudia delili o jeho plody," povedal Xi na seminári vo februári 2023.

Na otázku, aké má pocity zo svojho zvolenia za prezidenta Číny počas návštevy Talianska, Xi uznal obrovskú zodpovednosť a náročnú úlohu vládnuť takejto veľkej krajine, ale vyjadril svoju oddanosť rozvoju Číny.

„Pre dobro môjho ľudu odložím bokom svoje vlastné blaho," povedal Xi.

https://news.cgtn.com/news/2024-06-15/-For-the-good-of-my-people-Xi-Jinping-s-devotion-to-service-1usxo5iapSo/p.html

Video: https://www.youtube.com/watch?v=xNUNgSGJpW8

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring