OTS: CGTN: Prekvitajúca spotreba počas jarnej ...

TASR, 27. februára 2024 10:07

OTS: CGTN: Prekvitajúca spotreba počas jarnej slávnosti odštartovala vo veľkom štýle

Peking 27. februára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Číňania po celej krajine oslavovali v sobotu lampiónovú slávnosť, ktorá je nielen tradičným čínskym sviatkom oslavovaným pätnásty deň prvého mesiaca lunárneho kalendára, ale tiež označuje koniec každoročnej jarnej slávnosti.

Nádherné lampióny, tradičný dračí tanec a hádanky v lampiónoch patria medzi aktivity, ktoré ľudia spájajú, aby slávnosť privítali. Lampiónové predstavenia po celej krajine sú pripravené prilákať ďalšie veľké davy turistov, pretože jarná slávnosť roku draka sa chýli ku koncu.

Počet vyhľadávaní súvisiacich s „lampiónovou slávnosťou" na cestovnom portáli LY.com sa podľa údajov samotného portálu zvýšil trojnásobne a medzimestské zájazdy na krátke vzdialenosti patria medzi hlavné lákadlo cestovného ruchu počas sviatkov.

LY.com konkrétne odhaduje, že viac ako 60 percent návštevníkov podujatia Shanghai Yuyuan Garden Lantern Show pochádza z iných miest.

Cestovný ruch prekvitá najviac počas sviatkov čínskeho Nového roka, kedy bolo prekonaných viacero rekordov v oblastiach od dopravy až po online predaj a zábavu.

Počas osemdňových sviatkov sa v Číne uskutočnilo celkovo 474 miliónov ciest, čo je medziročný nárast o 34,3 percenta, ako ukázali údaje ministerstva kultúry a cestovného ruchu.

Údaje tiež preukázali, že výdavky Číny na domáci cestovný ruch dosiahli 632,69 miliardy juanov (87,93 miliardy dolárov), čo je medziročný nárast o 47,3 percenta.

Odhaduje sa, že Čína počas štyridsaťdňovej špičky cestovného ruchu počas jarnej slávnosti, ktorá sa začala 26. januára, absolvuje rekordných 9 miliárd ciest cestujúcich.

Podľa údajov dopravných úradov krajina počas prvých 17 dní tohtoročnej jarnej slávnosti zaznamenala viac ako 3,5 miliardy ciest cestujúcich.

Vďaka rastúcej kúpnej sile čínskeho ľudu je veľkým víťazom počas jarnej slávnosti čínske pokladne kín.

Podľa údajov zverejnených Štátnou filmovou správou prekročili tržby pokladní v krajine počas slávnosti 8 miliárd juanov, čo predstavuje nový rekord.

Aj ďalšia skutočnosť stojí za pozornosť: podiel pokladní kín v mestách tretieho a štvrtého stupňa sa počas slávnosti zvýšil na 58,0 percenta, čo predstavuje päťročné maximum, podľa dátovej správy zverejnenej výskumným ústavom Maoyan Research Institute, ktorý sleduje príjmy pokladní.

Online spotreba ukázala silný nárast s pozoruhodnými výsledkami. Podľa údajov ministerstva obchodu dosiahol online maloobchodný predaj počas nákupnej sezóny jarnej slávnosti od 18. januára do 17. februára najmenej 800 miliárd juanov, čo je o 8,9 percenta viac ako v rovnakom období minulého roka.

Počas tohtoročnej jarnej slávnosti sa podľa údajov zvýšil počet menších objednávok na Wechat na potraviny a nápoje, ako aj na víno a cestovanie o 36 percent a 19 percent v porovnaní s minulým rokom.

https://news.cgtn.com/news/2024-02-24/Booming-consumption-during-Spring-Festival-off-to-a-roaring-start-1rswYhDTxAI/p.html

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring