OTS: CGTN: Prístup zameraný na ľudí: Čína bude ...

TASR, 13. novembra 2023 9:50

OTS: CGTN: Prístup zameraný na ľudí: Čína bude pokračovať vo zvyšovaní úsilia pri prevencii katastrof

Peking 13. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Čína prehlasuje, že bude aj naďalej presadzovať prístup zameraný na ľudí a urýchľovať pokrok v rozširovaní možností pri predchádzaní katastrofám, zmierňovaní ich následkov a poskytovaní pomoci, keďže Peking, provinciu Che-pej a niekoľko ďalších častí krajiny koncom júla a začiatkom augusta zasiahli záplavy a geologické katastrofy spôsobené extrémnymi zrážkami.

Čínsky prezident Si Ťin-pching v piatok navštívil oblasti, ktoré v lete postihli záplavy v Pekingu a provincii Che-pej, kde skontroloval obnovu po povodniach. S blížiacou sa zimou v severnej Číne Si Ťin-pching vyzval na zdvojnásobenie úsilia pri riešení nedostatkov v oblasti bezpečnosti a posilňovaní slabých článkov a zároveň na urýchlenie pokroku pri zlepšovaní systémov prevencie pred povodňami a riadenia núdzových situácií.

V škole, ktorá slúžila ako dočasné útočisko v obvode Men-tchou-kou v Pekingu, sa Si Ťin-pching rozprával so študentmi a povedal, že je rád, že vidí ich usmiate tváre po tom, čo sa mohli vrátiť do školy a pokračovať vo výuke. Vyzval na zlepšenie vzdelávania detí v oblasti bezpečnosti s cieľom zvýšiť ich povedomie.

Čínsky prezident, ktorý je zároveň generálnym tajomníkom Ústredného výboru Komunistickej strany Číny, sa neskôr stretol s rodinnými príslušníkmi postihnutých, ktorí zahynuli pri výkone služby počas povodní a vyjadril im sústrasť. Rozprával sa aj s radovými členmi strany a funkcionármi, ktorí sa podieľali na prevencii povodní a pomoci pri katastrofách.

Posilnenie úsilia v prevencii katastrof

Si Ťin-pching neskôr počas dňa navštívil aj dedinu v oblasti mesta Miaofengshan, kde si prezrel práce na spevňovaní miestnej infraštruktúry.

„Po veľkých záplavách je potrebné uskutočniť rozsiahlu výstavbu a zlepšenia, pričom sa musí výrazne zlepšiť úroveň vodohospodárskych zariadení a zariadení na ochranu pred povodňami," povedal Si Ťin-pching miestnym úradom a vyzval k integrácii obnovy po katastrofe a vysokokvalitného rozvoja.

Vyzval tiež k zlepšeniu vedeckým prístupom, pričom osobitne zdôraznil, že počas procesu obnovy by sa mala uskutočniť aj revitalizácia vidieckych oblastí a budovanie ekologickej civilizácie v záujme komplexného zlepšenia možností prevencie katastrof, zmierňovania následkov a pomoci.

Zároveň zdôraznil, že je potrebné zdokonaliť systémy riadenia núdzových situácií v mestách aj na vidieku, aby sa zabezpečila schopnosť sebazáchrany a vzájomnej záchrany.

https://news.cgtn.com/news/2023-11-10/Xi-inspects-post-flood-reconstruction-in-Beijing-Hebei-1oCBdHf1DFK/index.html

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring