OTS: CGTN: Slúžiť ľuďom: Ako podporuje CPPCC ...

TASR, 6. marca 2024 9:49

OTS: CGTN: Slúžiť ľuďom: Ako podporuje CPPCC konzultatívnu demokraciu

Peking 6. marca (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Ako hlavný lekár v provinčnej nemocnici Anhui, Liu Lianxin presadzuje prechod na lepší systém zdravotníckych služieb v Číne. Liu Lianxin, ktorý je zároveň členom Čínskej ľudovej politickej poradnej konferencie (CPPCC), podal v tejto súvislosti minulý rok návrh na úpravu nákladov na lekársku službu.

Jeho obavy upútali pozornosť orgánov a priniesli zavedenie ďalších zásad na riešenie problémov, ako je prebytočná liečba a nadmerné poplatky. Mechanizmy dynamických úprav cien zdravotníckych služieb boli zavedené vo všetkých regiónoch na provinčnej úrovni v celej krajine a ceny zdravotníckych služieb boli zaradené pod vládny dohľad a správu.

Slúžiť ľuďom

Národný výbor CPPCC, najvyšší politický poradný orgán Číny, sa drží filozofie rozvoja zameraného na ľudí a pomáha zabezpečiť a zlepšiť živobytie ľudí, povedal v pondelok predseda národného výboru CPPCC Wang Huning.

Vyjadril sa pri predkladaní pracovnej správy na otváracom zasadnutí druhého zasadnutia 14. národného výboru CPPCC v Pekingu.

Národný výbor CPPCC sa zaviazal slúžiť ľuďom, pričom členovia CPPCC slúžia verejnosti podľa reálnych potrieb, povedal Wang Huning.

Hĺbkový výskum sa uskutočnil v rôznych oblastiach záujmov ľudí, ako je rozširovanie kvalitných zdravotníckych zdrojov, zamestnanosť a vzdelávanie, dodal.

Pracovná správa tiež načrtla kľúčové úlohy pre národný výbor CPPCC v roku 2024, s výzvou na zotrvanie v prvej línii, aby sa zistili túžby a požiadavky ľudí, ako aj definovali ťažkosti pri vykonávaní zásad.

Návrhy prijaté v zásadách

V priebehu roka boli členovia CPPCC aktívni pri predkladaní návrhov a mnohé z ich obáv sa riešili v zásadách Číny.

Celkovo bolo podaných 5 621 návrhov. Zo 4791 zaregistrovaných návrhov bolo podľa Wanga spracovaných 99,9 percenta.

Hospodársky rozvoj je hlavnou oblasťou záujmu členov CPPCC. V priebehu roka bolo predložených viac ako 2200 návrhov na vybudovanie systému socialistického trhového hospodárstva na vysokej úrovni a podporu otvorenosti na vysokej úrovni.

Návrhy na urýchlenie výstavby podnikov svetovej úrovne a optimalizáciu distribúcie a štrukturálnych úprav štátneho kapitálu boli prijaté v rámci akčného plánu na prehĺbenie reformy a modernizáciu štátnych podnikov.

Návrhy na optimalizáciu podnikateľského prostredia pre malé a stredné podniky a usmernenie súkromných podnikov k posilneniu ich vlastnej štruktúry sa odrážajú v smernici o podpore rastu súkromného hospodárstva.

Cieľom CPPCC je zlepšiť účinnosť demokratického dohľadu, uviesť ľudovú demokraciu celého procesu do praxe a lepšie slúžiť vedeckému a demokratickému rozhodovaniu, povedal Wang v pondelok.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring