OTS: CGTN: Xi Jinping zdôrazňuje rozvoj nových ...

TASR, 7. marca 2024 9:00

OTS: CGTN: Xi Jinping zdôrazňuje rozvoj nových kvalitných výrobných síl podľa miestnych podmienok

Peking 7. marca (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Shan Zenghai, zástupca 14. národného ľudového kongresu (NPC) a inžinier s národným ocenením, prišiel dobre pripravený na tohtoročné Dve zasadnutia, výročné zhromaždenie najvyššieho zákonodarného zboru Číny a najvyššieho politického poradného orgánu.

Priniesol fotografiu najväčšieho terénneho žeriavu na svete, z dielne spoločnosti Xuzhou Construction Machinery Group, kde je Shan Zenghai, člen delegácie provincie Jiangsu vo východnej Číne, zamestnaný ako hlavný inžinier.

Vášeň pre inovácie priviedla Shana Zenghaia za posledný rok k ďalším prelomovým objavom, keď nezávisle vyvinul 46 kľúčových komponentov a viac ako 10 prelomových produktov.

Podľa Shana Zenghaia ho inšpiroval čínsky prezident Xi Jinping, ktorý zdôraznil úlohu technologických inovácií pri vedení vysokokvalitného rozvoja krajiny počas rokovaní delegácie na minuloročných Dvoch zasadnutiach.

Rozvoj nových kvalitných výrobných síl podľa miestnych podmienok

Xi Jinping, ktorý je zároveň generálnym tajomníkom Ústredného výboru Komunistickej strany Číny a predsedom Ústrednej vojenskej komisie, počas diskusií s kolegami poslancami z Jiangsu v utorok zopakoval prvoradú úlohu kvalitného rozvoja počas a vyzval na väčšie úsilie o rozvoj nových kvalitných výrobných síl podľa miestnych podmienok a poskytnutie silnejších stimulov na podporu inovácií.

Ako jeden z motorov, ktoré poháňajú hospodársky rast Číny, sa provincia Jiangsu stala lídrom v modernizačnom úsilí krajiny. V roku 2023 dosiahol HDP Jiangsu 12,82 bilióna juanov (1,78 bilióna dolárov), čo predstavuje v porovnaní s predchádzajúcim rokom nárast o 5,8 percenta.

Xi Jinping vyzval provinciu, aby urýchlila úsilie o vytvorenie zoskupení strategických rozvíjajúcich sa odvetví s medzinárodnou konkurencieschopnosťou a stala sa dôležitým frontom pre rozvoj nových kvalitných výrobných síl na základe vedeckých inovácií.

Zároveň vyzval provinciu, aby viac prispela k integrovanému rozvoju hospodárskeho pásma rieky Jang-c 'a delty rieky Jang-c'.

Prehĺbenie reforiem s cieľom dodať impulz kvalitnému rozvoju

Počas skupinovej diskusie poznamenal Xi Jinping, že je potrebné naplánovať zásadné opatrenia na ďalšie prehĺbenie reforiem a pokračovať v dodávaní silného impulzu na pokrok vysokokvalitného rozvoja a čínskej modernizácie.

Čína sa snaží dosiahnuť v roku 2024 mieru rastu HDP okolo 5 percent. Tento cieľ bol stanovený po tom, ako čínska ekonomika preukázala v roku 2023 stabilitu a odolnosť, keď podľa pracovnej správy vlády krajiny predloženej národnému zákonodarnému zboru na utorkové rokovanie zaznamenala medziročný rast o 5,2 percenta.

Správa tiež poukázala na viaceré ťažkosti a výzvy pri dosahovaní tohtoročných cieľov a uviedla, že by sa malo vynaložiť úsilie na udržanie zamerania zásad, intenzívnejšiu prácu a mobilizáciu spoločného úsilia všetkých strán.

Xi Jinping naliehal na reformu systémov vedy a techniky, vzdelávania a talentov, aby sa odstránili prekážky na rozvoj nových kvalitných výrobných síl a vyzval na podporu súkromného hospodárstva a súkromných podnikov a zníženie zaťaženia na základnej úrovni s cieľom stimulovať inovatívne energie strany a celej spoločnosti.

https://news.cgtn.com/news/2024-03-05/Xi-takes-part-in-deliberation-at-annual-national-legislative-session-1rITDrCqjdu/p.html

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring