OTS: China Daily: Konferencia Financial Street ...

TASR, 10. novembra 2023 15:47

OTS: China Daily: Konferencia Financial Street Forum sa zameriava na posilnenie otvorenosti a spolupráce v záujme spoločného rastu a vzájomných výhod

Peking 10. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Výročná konferencia Financial Street Forum 2023, ktorá sa od stredy do piatku koná v Pekingu a slúži ako platforma na národnej úrovni na autoritatívne zverejňovanie finančných politík a priaznivú interakciu medzi financiami a reálnou ekonomikou, je zameraná na vytvorenie referenčného rámca pre finančnú reformu a rozvoj Číny a na podporu otvorenosti, spolupráce a obojstranne výhodných výsledkov na celosvetovej scéne.

Viac ako 400 významných hostí z vyše 30 krajín a regiónov z celého sveta sa podelí o svoje názory na aktuálne ekonomické a finančné témy a preskúma možnosti medzinárodnej spolupráce a spôsoby, ako prekonať globálne ekonomické výzvy a ako môže finančný sektor lepšie prispieť k hospodárskemu rozvoju.

Konferenciu, ktorá pozostáva z jedného hlavného fóra, troch paralelných fór a celkovo 22 zasadnutí, pod názvom Lepšia Čína, lepší svet – zvyšovanie finančnej otvorenosti a spolupráce pre spoločný rast a vzájomné výhody, spoluorganizujú Pekingská mestská vláda ľudu (Beijing Municipal People's Government), Čínska ľudová banka, Štátna správa pre finančnú reguláciu (National Financial Regulatory Administration), Čínska regulačná komisia pre cenné papiere (China Securities Regulatory Commission), tlačová agentúra Xinhua a Štátna devízová správa (State Administration of Foreign Exchange).

Päť hlavných fór sa zameriava na témy, ako je posilnenie medzinárodného dialógu o makroekonomickej politike s cieľom zvýšiť globálnu hospodársku a finančnú odolnosť. Na podrobné diskusie boli pozvaní vedúci finančných regulačných oddelení, členovia politických výborov, riaditelia búrz a generálni riaditelia známych nadnárodných spoločností.

Yin Li, tajomník strany mestského zastupiteľstva v Pekingu, na otváracom ceremoniáli povedal, že čínsky finančný trh je veľký, má obrovský potenciál a rýchlo sa rozvíja, má pevný základ v reálnej ekonomike a stal kľúčovou silou pri udržiavaní globálnej finančnej stability.

Ako štátne centrum finančného riadenia má Peking bohaté finančné zdroje, koncentráciu finančných inštitúcií, množstvo talentov v oblastí financií a je na čele skúmania a praktizovania finančných reforiem, dodal.

Pan Gongsheng, guvernér Čínskej ľudovej banky a správca Štátnej devízovej správy, uviedol, že menová politika bude venovať väčšiu pozornosť krížovým a proticyklickým úpravám, udržiavať primeranú a dostatočnú likviditu, podporovať stabilný hospodársky rast a zvyšovať podporu hlavných stratégií, kľúčových oblastí a slabých článkov.

Podľa neho bude trh zohrávať rozhodujúcu úlohu pri tvorbe výmenného kurzu na primeranej rovnovážnej úrovni.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2272236/More_than_400.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring