OTS: China Unicom a Huawei pomáhajú spoločnosti Exquisite ...

TASR, 10. novembra 2023 9:29

OTS: China Unicom a Huawei pomáhajú spoločnosti Exquisite Automotive nasadiť komerčnú flexibilnú výrobnú linku s pokročilou technológiou 5G-Advanced

Baoding 10. novembra 2023 (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosti China Unicom a Huawei začali nedávno pomáhať pobočke Baoding Automation Technology Branch spoločnosti Exquisite Automotive Systems Co., Ltd. („EA") nasadiť komerčnú flexibilnú výrobnú linku 5G-Advanced, ktorá sa vyznačuje mimoriadne vysokou spoľahlivosťou a mimoriadne nízkou latenciou.

V závode spoločnosti Great Wall Motor v meste Baoding v provincii Hebei sa na linke na výrobu striech automobilov využíva technológia 5G-Advanced. Tradičné priemyselné riadenie sa spolieha na káblové siete, ktoré zabezpečujú sériové pripojenie a ovládanie koncových zariadení. Po určitom období činnosti však opotrebovanie káblov v mobilných aplikáciách, ako sú robotické ramená, posuvné jednotky a otočné stoly, často vedie k prerušeniu výroby, čo spôsobuje v priemere približne 60 hodín prestojov ročne.

Siete 5G-Advanced poskytujú mimoriadne vysokú spoľahlivosť a mimoriadne nízku latenciu, vďaka čomu sú ideálnou voľbou pre špičkové kľúčové výrobné procesy, ktoré vyžadujú vysokú rýchlosť odozvy. Bezdrôtové priemyselné siete môžu úplne odstrániť obmedzenia spôsobené káblami. V porovnaní s káblovými sieťami umožňuje riešenie 5G-Advanced jednoduchšie nasadenie siete a lepšie podporuje flexibilnú výrobu. Siete 5G-Advanced tiež zvyšujú efektivitu integráciou viacerých funkcií, ako je zber údajov (IT) a priemyselné riadenie (OT), ktoré sú v káblových sieťach zabezpečované dvoma samostatnými dedikovanými linkami.

Spoločnosť EA, ktorá sa nachádza v meste Baoding v provincii Hebei, je dcérskou spoločnosťou spoločnosti Great Wall Motor Co., Ltd. (GWM) a jej ročný obrat je viac ako 2 miliardy CNY. EA je zodpovedná za vývoj inteligentných zariadení a návrh a integráciu automatizovaných výrobných liniek pre GWM a iné automobilové spoločnosti.

Yuan Zhanjiang, zástupca generálneho riaditeľa oddelenia priemyselnej inteligencie EA, na tlačovej konferencii uviedol: „Digitalizácia je nevyhnutnosťou pre transformáciu a modernizáciu výrobných podnikov. Technológia 5G-Advanced sa vyznačuje mimoriadne vysokou spoľahlivosťou, nízkou latenciou a jednoduchým nasadením. Tieto vlastnosti boli overené v priemyselnom internetovom laboratóriu 5G-Advanced spoločnosti EA a čoskoro začnú pomáhať naším komerčným výrobným linkám. Využijeme príležitosť, ktorú nám ponúka transformácia a modernizácia podnikov, a budeme využívať digitálne technológie na neustále rozširovanie možností našich inteligentných výrobných zariadení a prispievať k transformácii a modernizácii spoločnosti GWM a širšieho výrobného priemyslu."

Mnohé krajiny dnes považujú priemyselnú digitálnu transformáciu za novú hybnú silu hospodárskeho rastu. Preto sa snažia, aby bola výroba postupne viac digitálna, prepojená a inteligentná. Digitálna prevádzka je v súčasnosti pre výrobné podniky nevyhnutnosťou a flexibilná inteligentná výroba neustále získava na popularite.

Fan Ji'an, vedúci vedecký pracovník pre veľké objemy dát spoločnosti China Unicom, zdôraznil, že China Unicom urýchľuje budovanie digitálnej infraštruktúry a prehlbuje integrované inovácie v oblasti digitálnych technológií. Fan povedal: „Priemyselné aplikácie podporované technológiou 5G-Advanced sa presúvajú z pomocnej výroby do základných výrobných systémov. V kľúčových scenároch sa objavuje viac typických aplikácií 5G-Advanced, čo ďalej podporuje digitalizáciu výrobného priemyslu."

Spoločnosť China Unicom verí, že aplikácie 5G-Advanced môžu pre podniky vytvoriť väčšiu hodnotu. „Sme pripravení spolupracovať so všetkými sektormi na vytvorení nového impulzu pre inovácie a podporiť vysokokvalitný rozvoj prostredníctvom integrácie digitálnej a reálnej ekonomiky," pokračoval Fan.

Svetový priemysel aktívne podporuje rozvoj technológie 5G-Advanced. Počas globálneho fóra o mobilnom širokopásmovom pripojení (Global Mobile Broadband Forum), ktoré sa skončilo minulý mesiac, 13 globálnych operátorov, vrátane China Unicom, spoločne spustilo prvú vlnu sietí 5G-Advanced, čo znamená prechod 5G-Advanced z technického overovania na komerčné nasadenie. Rok 2024 bude prvým rokom komerčného využívania technológie 5G-Advanced.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2271837/image_1.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2271838/image_2.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2271839/image3.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring