OTS: Čína získala najvyššie svetové ocenenie za kontrolu dezertifikácie

TASR, 26. septembra 2013 15:07

WINDHOEK, Namíbia, 26. septembra (PRNewswire) (TASR-OTS)- Wang Wenbiao, predseda predstavenstva spoločnosti China ELION Resource Group, získal od OSN prvú cenu "Svetového šampióna pre sucho„ v meste Windhoek (hlavné mesto Namíbie) na Jedenástej konferencii strán UNCCD. Počas udeľovacej ceremónie prijal Wang Wenbiao túto významnú medailu z rúk Luca Gnacadju, výkonného generálneho tajomníka organizácie UNCCD. (Foto: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130925/CN86173-a) (Foto: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130925/CN86173-b)

Ocenenie "Svetový šampión pre sucho" bolo založené organizáciu Dohody OSN o boji proti dezertifikácii (UNCCD) a jej cieľom je vyzdvihovať jednotlivcov za ich prínos v oblasti svetovej kontroly šírenia púští. S podporou čínskej vlády viedol Wang Wenbiao spoločnosť ELION Group pri zalesňovaní viac ako 5 000 štvorcových kilometrov púšte Kubuqi v priebehu 25 rokov, čo predstavuje 1/7 000 rozlohy svetových púští.

Počas udeľovacej ceremónie sa pán Wang Wenbiao poďakoval stranám konferencie OSN za uznanie a podporu ducha, skúseností a postupov kontroly dezertifikácie v čínskej púšti Kubuqi. Zdôraznil: "naše odvážne poslanie kontroly šírenia púští bolo možné doviesť do úspešného cieľa len vďaka spoločnému úsiliu rozličných subjektov, ako boli vlády, podniky, občania a celá spoločnosť." Preto naznačil, že chce medailu venovať 6 000 zamestnancom spoločnosti ELION, ktorí posledných 25 rokov bojovali proti dezertifikácii spolu s ním. Zároveň ju chcel venovať svojej postaršej matke, ktorá sa strachovala o neho a o jeho prácu v oblasti kontroly šírenia púští po celé desaťročia. Na záver povedal: "čo je najdôležitejšie, chcel by som túto medailu venovať mojej vlasti. Tento starobylý národ má teraz mladý "čínsky sen". Vybudujeme krásnu domovinu s čistou vodou a zelenými horami, dokonca aj za cenu hôr zlata a striebra – to je čínsky sen pre nás, pracovníkov v oblasti kontroly šírenia púští."

Počas konferencie bol program kontroly dezertifikácie v čínskej púšti Kubuqi vybraný OSN ako oficiálne propagačné video konferencie, ktoré predstavovalo najmä postupy kontroly dezertifikácie v púšti Kubuqi vytvorené v Číne a zázrak premieňania púští na "zelené hory a čistú vodu". Toto video bolo na konferencii opakovane prezentované, pričom ho mohlo vidieť viac ako 3 000 zástupcov z viac ako 190 krajín z celého sveta, ktorí ho prijali mimoriadne vrelo a s chválou. Úspechy čínskej kontroly šírenia púští upútali pozornosť sveta. Postupy kontroly dezertifikácie v čínskej púšti Kubuqi boli predmetom širokej diskusie počas Svetovej konferencie o kontrole dezertifikácie, pretože, v porovnaní s ostatnými programami kontroly šírenia púští vlád a jednotlivcov, bol 25 rokov trvajúci program postupov kontroly dezertifikácie v púšti Kubuqi tým najlepším, navyše s podporou vlády a súkromného sektora. Čínska spoločnosť ELION Resource Group použila udržateľnú metódu komerčných postupov kontroly dezertifikácie na zabezpečenie udržateľného verejného prospechu, ktorá spočívala v "marketizácii, spriemyselňovaní a verejno-prospešných prácach" a "využívala použiteľné púštne oblasti a vyhýbala sa nástrahám púšte," vytvorila cestu zeleného rozvoja s vyváženou motiváciou v rámci "kontroly dezertifikácie, ekológie spoločnosti a ekonomiky," vytvorila model kontroly dezertifikácie v ďalších krajinách a priniesla viac istoty a inšpirácie pre svetové úsilie v oblasti kontroly šírenia púští.

KONTAKT: Wei Luo, +86-10-57373924, interview@elion.com.cn

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš gon

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring