OTS: Čínska reality šou „Divas Hit the Road" ...

TASR, 12. decembra 2023 15:59

OTS: Čínska reality šou „Divas Hit the Road" (Celebrity na cestách) pozýva divákov zažiť čaro Hodvábnej cesty a slúži ako portál pre medzinárodné kultúrne výmeny

Čang-Ša 12. decembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Relácia „Divas Hit the Road" („šou"), populárna cestovateľská reality šou, ktorú koprodukovali a spustili televízie Hunan TV a Mango TV, sa vrátila v piatej sezóne s novou témou, ktorá divákov zavedie na celosvetovú cestovateľskú cestu v krajinách pozdĺž „Jedného pásma, jednej cesty (iniciatíva BRI). V novej sezóne, ktorá je oslavou desiateho výročia iniciatívy BRI, sa sedem čínskych celebrít – herečky Dilraba Dilmuratová, Qin Lanová, Qin Hailuová, Xin Zhileiová a Zhao Zhaoyiová a herci Wang Anyu a Hu Xianxu – vydáva na nízkorozpočtové, ale oči otvárajúce dobrodružstvo, ktoré začína v Saudskej Arábii, pokračuje na sever do Chorvátska a dostáva sa až do malebnej krajiny Islandu, kde ponúkajú pohľad na miestne kultúry zblízka a umožňujú divákom prežiť ich exotické zážitky.

Tento populárny program zohral pozitívnu úlohu v globálnej kultúrnej výmene a otvoril živé kultúrne okno medzi Čínou a krajinami komunikujúcimi pozdĺž iniciatívy BRI. Napríklad miestni chorvátski obyvatelia si s čínskymi hosťami vymieňali darčeky a podelili sa o príbehy o transformačnom vplyve výstavby mosta pod čínskym vedením. Obyvatelia Saudskej Arábie a čínski hostia sa navzájom učia svoj jazyk a píšu „Lásku a mier".

Diváci sa počas cesty dostanú aj do najkrajších destinácií vrátane tých, ktoré poukazujú na plodné výsledky iniciatívy BRI. Haramainská vysokorýchlostná trať s celkovou dĺžkou 450,28 kilometrov, ktorú vybudovala spoločnosť China Railway 18th Bureau Group, je významným infraštruktúrnym projektom pretínajúcim púštny terén, ktorý skracuje čas cesty z 5 až 6 hodín na menej ako 2 hodiny. Prelomová stavba na juhu Chorvátska, Pelješki most, je najväčším infraštruktúrnym projektom realizovaným Čínou v Európskej únii. Most s dĺžkou 2 440 metrov spája chorvátsku pevninu s polostrovom Pelješac a spája severnú a južnú časť Chorvátska.

Od začiatku vysielania relácie v televíziách Mango TV a Hunan TV viedla šou medzi internetovými divákmi k nárastu cestovateľského nadšenia po Hodvábnej ceste, pričom online cestovné platformy zaznamenali viac ako 772 % nárast vo vyhľadávaní kľúčových slov súvisiacich so „Saudskou Arábiou".

Šou sa zameriava na podporu medzinárodných priateľstiev a jej cieľom je podporovať kultúrne výmeny. Sedem hostí spolu s produkčným tímom spoznávalo exotické miesta prostredníctvom strhujúcej kultúrnej expedície a miestnym rodinám, ktoré navštívili, priblížili čínsku kultúru, čím posilnili porozumenie a pochopenie medzi rôznymi národmi.

V epizóde venovanej objavovaniu krás Chorvátska Diliraba, talentovaná herečka z čínskeho Sin-ťiangu, odetá v etnickom kultúrnom odeve Sin-ťiangu, Etles, predviedla pútavé vystúpenie tradičného tanca Sin-ťiangu. Tento čin vyvolal na internete nadšenie pre čínsku národnú kultúru a spôsobil rozruch v online komunitách po celom svete. Ohromujúci tanec zaujal medzinárodné publikum, ktoré bolo očarené tradičnými čínskymi etnickými kostýmami a hlboko sa ponorilo do pôvabu čínskeho kultúrneho šarmu.

Ak si chcete pozrieť šou, navštívte stránku https://w.mgtv.com/b/593651.html.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2298622/Divas_Hit_the_Road.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring