OTS: Čínsky automobilový priemysel predbehol superautomobily

TASR, 16. októbra 2023 15:39

Kanton 16. októbra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Dňa 9. októbra vo večerných hodinách oficiálne spustili v spoločnosti Hyper v Kantone prvú čínsku výrobnú linku pre superautomobily a spoločnosť AION uviedla na trh prvý čínsky luxusný elektrický superautomobil Hyper SSR so zrýchlením z nuly na sto za 1,9 sekundy, ktorý je prvým sériovým elektrickým superautom s najrýchlejším zrýchlením na svete. Prekvapujúco, na superautomobile nenájdete žiadne diely zo západných krajín, keďže všetky diely Hyper SSR sú nezávisle vyvinuté a vyrobené v Číne.

Hyper nadviazala partnerstvo s poprednými čínskymi tímami v automobilovom, leteckom a kozmickom priemysle, letectve, špičkovej elektronike a najmodernejších odvetviach materiálov a vytvorila popredný motor Quark, batériu so zásobníkom, brzdové disky z uhlíkovej keramiky s dlhými vláknami, pretekárske pneumatiky a čipy z karbidu kremíka s výkonom 900 V a mnoho ďalšieho. V kľúčových technológiách elektrického pohonu a batérií bežných elektrických vozidiel (NEV) sme predbehli Západ.

Čína doteraz nemala vplyv na výrobu automobilov, ktorú riadia Európa, Japonsko a Amerika. Uvedením prvého čínskeho superauta na trh a spustením prvej čínskej výrobnej linky na výrobu superáut si musíme uvedomiť, že Čína nielenže vedie v podiele na trhu v segmente NEV, ale má aj schopnosť konkurovať západným krajinám v oblasti špičkovej výroby, takže éra, keď Ferrari a Lamborghini monopolizovali segment superáut, sa v Číne skončila.

Nedávno Huawei uviedol na trh prémiový smartfón 5G, ktorý vyvolal populárnu diskusiu o tom, či čínsky technologický gigant dokáže prelomiť blokádu USA v oblasti čipových technológií. Čína predstavuje čoraz väčšiu hrozbu pre západný priemysel v oblasti NEV, západný priemysel v tejto oblasti by sa teda mal mať na pozore, prijať opatrenia a nasledovať naše kroky.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2247291/China_s_supercar_production_line_officially_put_production_Hyper_Guangzhou.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring