OTS: Čisto elektrické autobusy Yutong excelujú v testoch ...

TASR, 29. februára 2024 9:39

OTS: Čisto elektrické autobusy Yutong excelujú v testoch extrémne chladného počasia v Nórsku a Kazachstane

Zhengzhou 29. februára (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Yutong Bus Co., Ltd. („Yutong", SHA:600066), globálny popredný dodávateľ autobusov, úspešne dokončil prísne cestné testy svojich čisto elektrických autobusov v Nórsku a Kazachstane za extrémne chladných poveternostných podmienok, čo predstavuje významný míľnik v elektrifikácii verejnej dopravy. Pri teplotách až -25 °C v Kazachstane dosiahol elektrický autobus Yutong na batériu pozoruhodný dojazd 374 km, čím nastavil nový štandard výkonu elektrického autobusu za drsných klimatických podmienok.

Testy v chladnom prostredí Astany v Kazachstane a za polárnym kruhom v Nórsku neboli len skúškou vytrvalosti, ale jasným signálom prevádzkových schopností elektrických autobusov v extrémnych podmienkach.

Model E18PRO, testovaný v Kazachstane, sa 21. januára 2024 vydal na náročnú cestu, ktorá demonštrovala nielen pozoruhodný dojazd autobusu, ale aj jeho schopnosť zabezpečiť teplé a pohodlné prostredie pre viac ako 1 500 cestujúcich. Cestujúci obzvlášť chválili konzistentnú vnútornú teplotu vozidla medzi 18 °C a 22 °C uprostred mrazivého chladu.

Tajomstvo úspechu modelu E18PRO spočíva v špičkovej technológii batérií spoločnosti Yutong, vybavenej kvapalinovým vykurovacím systémom, ktorý udržuje optimálne teploty lítium-železo-fosfátových batérií a zaisťuje efektívnu prevádzku aj v najchladnejších klimatických podmienkach. Autobus navyše profituje z rozsiahlych skúseností spoločnosti Yutong s prevádzkou 190 000 úžitkových vozidiel na báze novej energie na celom svete, ktoré využívajú prispôsobené stratégie ovládania prispôsobené pre extrémne chladné prevádzky.

Snaha spoločnosti Yutong o excelentnosť pokračovala v Nórsku, kde bol model U12 podrobený náročnému testu v Kirkenes. Pri teste na 105 km dosiahla spotreba energie 1,56 kw/km a batéria U12 bezchybne fungovala pri teplotách až -33 °C. Zameranie spoločnosti Yutong na zvýšenie odolnosti vozidla proti korózii a opotrebovaniu, najmä v nórskych snehových podmienkach navyše zaťažených soľou, bolo rozhodujúce pre jej úspech.

S viac ako 331 elektrickými autobusmi na batériu prevádzkovanými v Nórsku spoločnosť Yutong preukázala svoje neutíchajúce odhodlanie zlepšiť udržateľnosť verejnej dopravy na celom svete. Inovatívny prístup spoločnosti, od kvapalinového chladiaceho systému batérie až po jej inteligentné funkcie, ako je plánovanie klimatizácie na diaľku a diagnostika porúch, demonštruje jej vedúce postavenie na trhu elektrických autobusov.

Odhodlanie spoločnosti Yutong Bus viesť medzinárodný posun smerom k ekologickejšiemu a bezpečnejšiemu systému verejnej dopravy jasne preukazuje tento pozoruhodný pokrok v schopnostiach elektrických vozidiel na batériu.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=RlR0OGGM7PI

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2349642/1.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring