OTS: Cognizant využije generatívnu AI na zlepšenie ...

TASR, 20. marca 2024 9:53

OTS: Cognizant využije generatívnu AI na zlepšenie vývinu liekov pre farmaceutických klientov s podporou NVIDIA BioNeMo

Odborné znalosti spoločnosti Cognizant v oblasti umelej inteligencie a priemyslu, v kombinácii s generatívnou platformou AI NVIDIA BioNeMo vytvárajú pevný základ na zlepšenie výsledkov v sektore zdravotníctva a biologických vied

Teaneck 20. marca (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Cognizant (NASDAQ: CTSH) rozvíja uplatnenie generatívnej umelej inteligencie (gen AI) s platformou NVIDIA BioNeMo na riešenie zložitých výziev vývinu liekov v odvetví biologických vied, ako je zlepšenie produktivity v procese vývoja a urýchlenie uvádzania nových, život zachraňujúcich postupov na trh.

Tradičné metodiky vývinu liekov podliehajú náročným procesom a vyžadujú si analýzu rozsiahlych archívov vedeckej literatúry a klinických údajov s cieľom odhaliť relevantné poznatky. Tradičné metódy navyše zaťažujú vysoké náklady a dlhé vývojové životné cykly s vysokou mierou zlyhania. S podporou technológií gen AI môžu klinickí výskumníci rýchlo prehľadávať rozsiahle súbory dát, presnejšie predpovedať interakcie medzi zlúčeninami liekov a vytvárať nové, efektívne cesty vývoja liekov.

„Viac ako akýkoľvek iný technologický prielom v posledných desaťročiach má gen AI potenciál priniesť revolúciu do spôsobu, akým sa nové lieky skúmajú, vyvíjajú a uvádzajú na trh, takže objavy, ktoré zachraňujú život, prichádzajú rýchlejšie, sú inteligentnejšie a prístupnejšie pre všetkých," povedala Anna Elango, EVP, Core Technologies & Insights spoločnosti Cognizant. „Spoluprácou so NVIDIA môže spoločnosť Cognizant otvoriť cestu k bezpečnej, zodpovednej a nákladovo efektívnej realizácii tejto vízie pre našich klientov v oblasti biologických vied."

Využitím svojich odborných znalostí v oblasti biologických vied a AI umelej inteligencie, ako aj vopred vytrénovaných modelov gen AI špecifických pre odvetvie od spoločnosti NVIDIA v rámci BioNeMo, sa Cognizant snaží poskytnúť klientom prístup k balíku služieb modelovania vrátane vopred vyškolených modelov, špičkových rozhraní a API, ktoré ponúkajú klientom najrýchlejšiu cestu k trénovaniu a prispôsobeniu podnikových modelov na základe ich vlastných dát. Ponuka by to mala umožniť pri zníženom počte manuálnych zásahov pri analýze dát a bez potreby písať zložité kódy či budovať alebo udržiavať infraštruktúru.

„Generatívna AI bude poháňať ďalšiu vlnu nárastu produktivity podnikov v rôznych odvetviach, a to práve umožní softvérová platforma NVIDIA AI Enterprise," povedal Alvin DaCosta, viceprezident Global Consulting Partner Organization, NVIDIA. „S využitím NVIDIA BioNeMo pomôže Cognizant poskytovať svojim klientom v oblasti biologických vied pokročilé, bezpečné a spoľahlivé služby AI na dosiahnutie lepších výsledkov pomocou vlastných aplikácií na vývin liekov."

Spoločnosť Cognizant spolupracuje s poprednými globálnymi firmami v oblasti farmácie, biotechnológie a zdravotníckych pomôcok a pokrýva celý hodnotový reťazec biologických vied od výskumu a vývoja až po digitálne zdravie. Jej práca prispieva k schopnosti priemyslu podporovať vedu, zlepšovať výsledky pre pacientov a zvyšovať obchodnú hodnotu tým, že umožňuje prístup zameraný na pacienta a lepšiu interakciu so zdravotníckymi pracovníkmi. Ponuka spoločnosti Cognizant v oblasti biologických vied podporuje viac ako 120 globálnych výrobných liniek a viac ako 18 miliónov pacientov prostredníctvom výrobcov zdravotníckych pomôcok.

Spoločnosť Cognizant chce hľadať ďalšie možnosti uplatnenia v spolupráci so spoločnosťou NVIDIA v oblastiach, ako je výroba a automobilové inžinierstvo, kde má gen AI potenciál zvýšiť produktivitu, optimalizovať náklady a rýchlejšie prinášať inovácie na trh. Cognizant má v úmysle tento rok zriadiť centrum excelentnosti NVIDIA AI s cieľom ďalej inovovať s technológiami NVIDIA vrátane platforiem NVIDIA Metropolis, NVIDIA Omniverse a NVIDIA AI Enterprise v prospech klientov z celého sveta.

O spoločnosti Cognizant

Cognizant (Nasdaq: CTSH) navrhuje moderné podniky. Našim klientom pomáhame modernizovať technológie, pretvárať procesy a transformovať skúsenosti, aby si mohli zachovať náskok v našom rýchlo sa meniacom svete. Spolu zlepšujeme každodenný život. Zistite ako na www.cognizant.com alebo @cognizant.

Pre viac informácií sa obráťte na:

USA

Meno: Ben Gorelick

E-mail

benjamin.gorelick@cognizant.com

Európa/APAC

Meno: Christina Schneider

E-mail

christina.schneider@cognizant.com

India

Meno: Rashmi Vasisht

E-mail

rashmi.vasisht@cognizant.com

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1794711/Cognizant_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring