OTS: ContourGlobal postaví v Peru prvé rozsiahle veterné elektrárne

TASR, 4. októbra 2012 5:41

ContourGlobal postaví v Peru prvé rozsiahle veterné elektrárne

-- 250 miliónov dolárov – to je čiastka na výstavbu veterných elektrární s výkonom 114 MW, ktorá sa uskutoční budúci rok a ktorá prebehne najmä vďaka úľavám a dlhodobým zmluvám v rámci programu Peru na výrobu energie z obnoviteľných zdrojov („RER")

-- Výstavba už začala a povolenie bolo vydané pre spoločnosť Vestas na základe zmluvy o projekte na kľúč( EPC) a komerčná prevádzka sa očakáva vo štvrtom štvrťroku roku 2013

NEW YORK, 4. október 2012 /PRNewswire/ -- Spoločnosť ContourGlobal prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti ContourGlobal Latam S.A. dnes oznámila, že vybuduje v Peru dve veterné elektrárne, ktoré prevzala od spoločnosti Energia Eolica S.A. ("EESA"). EESA začala s výstavbou veterných elektrární známych ako Cupisnique a Talara s inštalovaným výkonom približne 114 MW. Po ich dokončení sa tieto elektrárne stanú vôbec prvými veternými elektrárňami väčšieho rozsahu v Peru a najväčšími veternými elektrárňami v Južnej Amerike okrem Brazílie.

Energia vyrobená v rámci týchto projektov sa bude predávať ďalších 20 rokov na základe dlhodobých zmlúv o obchodovaní s energiami vyčíslenej v dolároch pod záštitou programu RER pre Peru. Spoločnosť ContourGlobal podpísala so spoločnosťou Vestas Corporation zmluvu o inžinieringu, obstarávaní a výstavbe určenú ako projekt na kľúč ("EPC"). Celková očakávaná investícia sa pohybuje približne na úrovni 250 miliónov amerických dolárov.

Cupisnique sa nachádza v provincii Capasmayo v regióne La Libertad, približne 1 095 km od hlavného mesta Lima. Veterná elektráreň Cupisnique bude využívať veterné turbínové generátory s výkonom 45 x 1,8 MW Vestas V-100. Talara sa nachádza v provincii Talara v regióne Piura, približne 670 km od mesta Lima. Veterná elektráreň Talara bude využívať veterné turbínové generátory s výkonom 17 x 1,8 MW Vestas V-100. Obidve veterné elektrárne vybudujú novú rozvodňu a transformačnú stanicu, kde sa napoja na peruánsku národnú prenosovú sústavu.

"Sme veľmi potešení, že práve my budeme prvou energetickou spoločnosťou, ktorá sa objaví na peruánskom trhu s veternou energiou," povedal Joseph C. Brandt, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti ContourGlobal. "Cupisnique a Talara nás pripojili k dynamickej a rýchlo rastúcej peruánskej ekonomike, ktorej neustály pôsobivý rast vyžaduje zvýšené zásoby spoľahlivej a lacnej elektriny. Tieto dva projekty ťažia zo širokého potenciálu obnoviteľných zdrojov v Peru a dopĺňajú naše ďalšie regionálne projekty týkajúce sa výroby a z obnoviteľných zdrojov v Brazílii a Kolumbii. Vítame aj príležitosť rozšíriť našu spoluprácu so spoločnosťou Montealto, ktorá pracuje na výstavbe veterných elektrární so spoločnosťou Vestas a ktorá stála pri týchto projektoch od začiatku."

O spoločnosti ContourGlobal

poločnosť ContourGlobal je medzinárodná spoločnosť zaoberajúca sa výrobou energií so sídlom v New Yorku s približným výkonom 3 000 MW v prevádzke alebo vo výstavbe v 15 krajinách na štyroch kontinentoch. Spoločnosť zamestnáva 1 500 ľudí, ktorí riadia, vlastnia a prevádzkujú portfólio 31 elektrární využívajúcich širokú škálu typov paliva a technológie vrátane výroby obnoviteľnej energie založenej na vetre, slnku a biomase. Spoločnosť sa zameriava na rýchlo rastúci trh s nedostatočnými službami a inovatívne sa snaží zaplniť medzery na rozvinutých trhoch. V roku 2012 bude celková tržba skupiny približne na úrovni 1 miliardy amerických dolárov.

 Južnej Amerike pôsobí dcérska spoločnosť ContourGlobal Latam s výkonom 725 MW, ktorá vlastní a prevádzkuje podniky na výrobu energie v Brazílii, Kolumbii a teraz aj v Peru. Jej súčasné portfólio pozostáva z 430 MW výroby v Brazílii a Kolumbii a 286 MW vo výstavbe v Brazílii a Peru. Ako doplnok svojich nových peruánskych projektov spoločnosť stavia veternú elektráreň s výkonom 160 MW v Brazílii, v časti Rio Grande do Norte a vodnú elektráreň s výkonom 12 MW v štáte Goias.

iac informácií nájdete na webovej stránke ContourGlobal

ttp://www.contourglobal.com/.

CONTACT: Ernesto Gonzalez, +1-646-386-9900

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

zsl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring