OTS: ContourGlobal získava spoločnosť na výrobu elektrickej energie na...

TASR, 20. mája 2013 12:47

OTS: ContourGlobal získava spoločnosť na výrobu elektrickej energie na ostrove Bonaire Akvizícia dopĺňa rastúce portfólio spoločnosti ContourGlobal v Karibiku a v oblasti obnoviteľných zdrojov energie

New York 20. mája (TASR-OTS)(PRNewswire) - Spoločnosť ContourGlobal dnes oznámila, že získala 100 % akcií spoločnosti vlastniacej aktíva na výrobu elektrickej energie pomocou vetra a nafty na holandskom karibskom ostrove Bonaire od správcu akcionára spoločnosti. Tieto aktíva sú jedinými zariadeniami na výrobu elektriny na ostrove Bonaire a integrujú obnoviteľné a konvenčné zdroje na výrobu energie s cieľom poskytnúť 16.500 obyvateľom tohto ostrova spoľahlivé napájanie.

Výrobné zariadenia na ostrove Bonaire, ktoré integrujú veternú energiu, výrobu nafty a technológiu uchovávania energie v batériách, zabezpečujú na základe dlhodobej zmluvy o dodávkach všetky energetické potreby distribučnej spoločnosti tohto ostrova Water en Energie Bedrijf Bonaire (WEB). WEB je štátny, verejný podnik zodpovedný za prenos a distribúciu vody a elektriny na ostrove. Táto akvizícia prispeje k rastúcej prítomnosti spoločnosti ContourGlobal v Karibiku, kde spoločnosť vlastní zriadenia na výrobu elektrickej energie v St. Martine, Guadeloupe and Kolumbii, rovnako ako rozšíri portfólio spoločnosti Contour v oblasti obnoviteľných zdrojov energie, ktoré v súčasnosti zahŕňa približne 600 MW produkcie energie pomocou vetra a slnka a výrobu bioplynu a biomasy v Amerikách, Európe a Afrike.

Pán Joseph C. Brandt, prezident a generálny riaditeľ povedal: "Naša akvizícia na ostrove Bonaire vrcholí už takmer jeden rok plný plodnej spolupráce s vládou Holandska a verejným subjektom Bonaire s cieľom zabezpečiť, aby existujúce zariadenia získala spoločnosť, ktorá sa zaviazala splniť rastúce potreby ostrova, pokiaľ ide o elektrickú energiu, trvalo udržateľným spôsobom. Boli sme veľmi ohromení starostlivou profesionalitou orgánov Holandska a ostrova Bonaire, rovnako ako pána Deterinka, správcu akcionárov spoločnosti, a tešíme sa na spoluprácu s nimi a so spoločnosťou WEB, v rámci ktorej nám pôjde o to, aby sme energetickú matricu ostrova Bonaire doplnili o ďalšiu výrobu elektriny pomocou veternej a solárnej energie."

Holandské ministerstvo hospodárstva uvádza: "Gratulujeme spoločnosti ContourGlobal a predajcovi Ecopower k úspešnej transakcii. Sme presvedčení, že pod vedením nového vlastníka bude spoločnosť ContourGlobal Bonaire naďalej pokračovať v rozvoji výroby energie na ostrove tak, aby sa maximalizoval podiel veterného a ďalších zdrojov obnoviteľnej energie. Ministerstvo sa teší na spoluprácu so spoločnosťami Contour Global a WEB Bonaire zameranú na hľadanie nových spôsobov využitia vetra aj slnka optimálnym spôsobom pri výrobe elektrickej energie, a zároveň zabezpečenie spoľahlivého zásobovania energiou."

Pán Burney El Hage, európsky komisár pre hospodárstvo a energetiku povedal: "Verejný subjekt Bonaire víta spoločnosť Contour Global na ostrove, je potešený, že Contour Global prevzala na ostrove Bonaire výrobu elektriny a je si istý, že táto spoločnosť nám poskytne výrobu elektrickej energie na báze spoľahlivých a cenovo dostupných obnoviteľných zdrojov energie. Sme radi, že sme súčasťou siete Contour Global, keďže sme presvedčení, že ostrov Bonaire bude pre túto spoločnosť odrazovým mostíkom na karibský trh. Tešíme sa na dlhodobé a vzájomne prospešné partnerstvo."

O spoločnosti ContourGlobal Spoločnosť ContourGlobal je medzinárodná spoločnosť zaoberajúca sa výrobou energií so sídlom v New Yorku s približným výkonom 3000 MW v prevádzke alebo vo výstavbe v 17 krajinách a na štyroch kontinentoch. 1650 zamestnancov spoločnosti ContourGlobal spravuje, vlastní a prevádzkuje portfólio 33 elektrární využívajúcich širokú škálu typov paliva a technológií vrátane výroby obnoviteľnej energie založenej na vetre, slnku a biomase. V Karibiku a Južnej Amerike ContourGlobal prevádzkuje približne 800 MW podnikov na výrobu elektrickej energie, a to v Brazílii, Kolumbii, Peru, St. Martin, Guadaloupe a teraz Bonaire.  

Kontakt: Stefan Dijkers +33-153839630

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk pop

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring