OTS: COTY Inc. vďaka posilneniu prevádzkovej štruktúry urýchľuje svoje...

TASR, 8. novembra 2013 15:20

OTS: COTY Inc. vďaka posilneniu prevádzkovej štruktúry urýchľuje svoje etablovanie v Juhoafrickej republike a 13 ďalších afrických krajinách

NEW YORK 8. novembra (TASR-OTS) /PRNewswire/ - Popredná svetová kozmetická spoločnosť Coty Inc. (NYSE: COTY) založila novú, stopercentne vlastnenú dcérsku spoločnosť v Juhoafrickej republike, ktorej úlohou má byť riadenie, správa a úplná kontrola nad aktivitami spoločnosti v Juhoafrickej republike, ako aj v ďalších 13 afrických krajinách. Toto posilnenie prevádzkovej štruktúry je najnovším významným strategickým krokom spoločnosti Coty v rámci jej úsilia o zvýšenie profilu na kľúčových rozvojových trhoch.

Prostredníctvom strategickej dohody s dlhoročným partnerom, spoločnosťou Indigo Brands Proprietary Limited, stopercentne vlastnenou dcérskou spoločnosťou AVI Ltd., spoločnosť Coty zazmluvnila spoločnosť Indigo a ostatné dcérske spoločnosti AVI ako výhradných výrobcov, distribútorov a predajcov jej spotrebiteľských značiek. Posledných 13 rokov bola spoločnosť Indigo výhradným držiteľom licencie na masové značky spoločnosti Coty v Juhoafrickej republike.

Táto nová dohoda dovolí spoločnosti Coty lepšie riadiť svoje podnikanie, dodá jej väčšiu finančnú slobodu pri podpore rastu predaja spotrebiteľských značiek spoločnosti a umožní tomuto kozmetickému gigantu posilniť svoju pozíciu v celom regióne. "Táto rozšírená zmluva o spolupráci nám umožní posilniť náš rast v Afrike," povedal Michele Scannavini, generálny riaditeľ spoločnosti Coty Inc. "S naším partnerstvom so spoločnosťou Indigo sme mimoriadne spokojní a na spoluprácu s firmou AVI sa už teraz tešíme. Naša 13 rokov trvajúca úspešná spolupráca je pozitívnou predzvesťou ďalších a ešte významnejších úspechov."

"Spoločnosť AVI sa teší, že náš dlhoročný vzťah so spoločnosťou Coty sa ešte viac rozšíril. Sme presvedčení o tom, že nové obchodné podmienky vyústia do výrazného rastu a inovácií v rámci portfólia značiek spoločnosti v Juhoafrickej republike a v širšom africkom regióne," povedal generálny riaditeľ spoločnosti AVI, Simon Crutchley.

O spoločnosti Coty Inc.

Coty je svetovým lídrom v oblasti kozmetiky s čistými výnosmi 4,6 miliardy dolárov za fiškálny rok, ktorý skončil 30. júna 2013. Spoločnosť Coty bola založená v roku 1904 v Paríži. Je to spoločnosť zaoberajúca sa výhradne kozmetickými produktmi disponujúca portfóliom známych vôní, farebnej kozmetiky a produktov starostlivosti o pleť, ktoré sa predávajú vo viac ako 130 krajinách a oblastiach. Ponuka produktov spoločnosti Coty zahŕňa svetové značky ako adidas, Calvin Klein, Chloe, Davidoff, Marc Jacobs, OPI, philosophy, Playboy, Rimmel a Sally Hansen.

O spoločnosti AVI

AVI je poprednou svetovou spoločnosťou v oblasti značkových spotrebiteľských produktov so sídlom v Juhoafrickej republike a s obratom presahujúcim sumu 9,2 miliardy randov za fiškálny rok končiaci 30. júna 2013. Podnikateľské aktivity spoločnosti AVI sa zameriavajú na budovanie veľkých značiek v oblasti potravín, módy a osobnej starostlivosti, pričom jej rozsiahle portfólio zahŕňa viac ako 53 značiek. Spoločnosť disponuje obchodnými a distribučnými sieťami vo viac ako 20 krajinách.

KONTAKT: COTY INC.: Catherine Walsh, vrchná viceprezidentka pre firemnú komunikáciu, catherine_walsh@cotyinc.com , telefón: +1-212-389-7346; AVI: Michael Koursaris, výkonný riaditeľ pre obchodný rozvoj, michaelk@avi.co.za, telefón: +27-011-502-1300, fax: +27-011-502-1301

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš zll

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring