OTS: Critical Path Institute vymenoval Dr. Klaus Romero za nového generálneho...

TASR, 26. januára 2024 14:58

OTS: Critical Path Institute vymenoval Dr. Klaus Romero za nového generálneho riaditeľa a povýšil Cécile Ollivier na viceprezidentku pre globálne záležitosti

AMSTERDAM 26. januára (TASR - OTS) /PRNewswire/ -- Critical Path Institute (C-Path) vymenoval Klaus Romero, M.D., M.S., FCP, za svojho nového výkonného riaditeľa a povýšil Cécile Ollivier, M.S., z výkonnej riaditeľky pre Európu na viceprezidentku pre globálne záležitosti.

Romero pôsobí v C-Path už viac ako 16 rokov a v rámci organizácie zastával kľúčové pozície vrátane vedeckého riaditeľa a výkonného riaditeľa klinickej farmakológie a programu kvantitatívnej medicíny. Jeho kľúčová úloha pri vytvorení a vedení programu kvantitatívnej medicíny podčiarkuje jeho významný prínos k rozhodujúcim iniciatívam organizácie C-Path v oblasti vývoja liekov v priebehu rokov.

M. Wainwright Fishburn, Jr., predseda predstavenstva organizácie C-Path, sa vyjadril k vymenovaniu: „Dr. Romero bol veľmi dôležitý na našej ceste k vytvoreniu a implementácii prelomových vedeckých a regulačných ciest. Jeho strategická vízia sa dokonale zhoduje s poslaním spoločnosti C-Path, ktorým je urýchliť vývoj nových liečebných postupov. Sme presvedčení o jeho schopnosti posunúť organizáciu do ďalšej fázy jej globálneho vplyvu a priekopníckych inovácií."

„Prevzatie pozície generálneho riaditeľa organizácie C-Path je pre mňa veľkou cťou spojenou s obrovským pocitom zodpovednosti," povedal Romero. „Mojím záväzkom je pokračovať v tradícii excelentnosti a inovácií organizácie C-Path s cieľom transformovať vývoj liekov v prospech tých, ktorí to potrebujú. Tento záväzok má hlboké korene v mojich začiatkoch v C-Path, inšpirovaný vizionárskym mentorstvom a vedením zakladateľa C-Path, Dr. Raymond Woosley. Naše spoločné úsilie bude pokračovať v transformácii paradigiem vývoja liekov v prospech tých, ktorí to potrebujú."

Ďalšie informácie o vymenovaní Dr. Romero nájdete na tomto odkaze (https://c212.net/c/link/?t=0&l=sk&o=4076822-1&h=1538003108&u=https%3A%2F%2Fc212.net%2Fc%2Flink%2F%3Ft%3D0%26l%3Den%26o%3D4076822-1%26h%3D2961384066%26u%3Dhttps%253A%252F%252Fc-path.org%252Fc-path-appoints-dr-klaus-romero-as-new-ceo%252F%26a%3Dlink&a=odkaze).

Cécile Ollivier je kľúčovou osobnosťou spoločnosti C-Path od svojho nástupu na pozíciu výkonnej riaditeľky v apríli 2021. Vo svojej novej funkcii bude dohliadať na globálne strategické iniciatívy so zameraním na posilnenie medzinárodnej spolupráce a vývoj inovatívnych prístupov k riešeniu komplexných výziev v oblasti vývoja liekov.

„Sme nadšení, že môžeme oznámiť povýšenie Cécile Ollivier na pozíciu viceprezidentky pre globálne záležitosti," povedal člen predstavenstva organizácie C-Path doktor Tomas Salmonson, M.S. „Cécile bola neoceniteľným prínosom pre naše európske operácie a jej rozsiahle skúsenosti v oblasti globálneho vývoja liekov a regulačnej vedy z nej robia ideálnu voľbu pre túto rozšírenú funkciu. Jej vedenie bude kľúčové pri pokračovaní našej misie urýchliť vývoj liekov na celom svete."

Ollivier má viac ako 16 rokov skúseností v oblasti zdravotníctva a významne prispel k vývoju liekov pre deti a zriedkavé choroby. Jej úsilie bolo ocenené na medzinárodnej úrovni, okrem iného ako expertka Medzinárodnej konferencie pre harmonizáciu (ICH) a vedúca globálnej stratégie pre extrapoláciu v pediatrii. Pred nástupom do organizácie C-Path pôsobila Ollivier v Európskej agentúre pre lieky (EMA) a v sektore zdravotníckych technológií so zameraním na vývoj digitálnych koncových bodov v klinických skúškach.

„Je mi cťou prevziať túto novú úlohu," povedal Ollivier. „Príležitosť ďalej ovplyvňovať globálne výsledky v oblasti zdravia a podporovať inovácie vo vývoji liekov sa dokonale spája s mojou vášňou a skúsenosťami. Teším sa na spoluprácu s naším talentovaným tímom a našimi partnermi na celom svete, aby sme dosiahli významný vplyv v prospech životov jednotlivcov a rodín postihnutých chorobami, ktorých potreby nie sú uspokojené."

Ďalšie informácie o povýšení Ollivier nájdete na tomto odkaze (https://c212.net/c/link/?t=0&l=sk&o=4076822-1&h=3321478158&u=https%3A%2F%2Fc212.net%2Fc%2Flink%2F%3Ft%3D0%26l%3Den%26o%3D4076822-1%26h%3D2928166090%26u%3Dhttps%253A%252F%252Fc-path.org%252Fc-path-promotes-cecile-ollivier-to-vice-president-of-global-affairs-expanding-leadership-in-drug-development%252F%26a%3Dlink&a=odkaze).

O organizácii Critical Path Institute

Critical Path Institute (C-Path) je nezávislá nezisková organizácia založená v roku 2005 ako verejno-súkromné partnerstvo v reakcii na iniciatívu FDA Critical Path. Poslaním organizácie C-Path je viesť spoluprácu, ktorá prispeje k lepšej liečbe ľudí na celom svete. Spoločnosť C-Path, ktorá je celosvetovo uznávaná ako priekopník v urýchľovaní vývoja liekov, vytvorila množstvo medzinárodných konzorcií, programov a iniciatív, ktoré v súčasnosti zahŕňajú viac ako 1 600 vedcov a zástupcov vládnych a regulačných agentúr, akademickej obce, pacientskych organizácií, nadácií pre choroby a farmaceutických a biotechnologických spoločností. Celosvetové ústredie organizácie C-Path sa nachádza v Tucsone v Arizone a európska pobočka organizácie C-Path sídli v Amsterdame v Holandsku. Viac informácií nájdete na stránke c-path.org.

Kontakty:

Roxan Triolo Olivas

C-Path

520.954.1634

rolivas@c-path.org

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2326911/Critical_Path_Institute_klaus_web.jpg

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2326910/Critical_Path_Institute_cecile_olivier_petal.jpg

Logo: https://mma.prnewswire.com/media/1180189/Critical_Path_Institute_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring