OTS: Crystal Lagoons Expanduje v Austrálii so 16 projektmi PAL™

TASR, 26. októbra 2023 16:30

Miami 26. októbra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Spoločnosť Crystal Lagoons zavŕšila rozsiahlu expanziu v Austrálii. Nadnárodná inovačná spoločnosť podpísala dôležitú zmluvu s investičným fondom Vibranium Capital Partners na prípravu 16 nových projektov Public Access Lagoons™, známych aj ako projekty PAL™, v Austrálii. Okrem toho sa v dohode zvažuje možnosť vstupu do ďalších desiatich projektov v iných krajinách Oceánie a juhovýchodnej Ázie.

Austrálske mestá sa vďaka svojmu geografickému bohatstvu a prírode zaraďujú medzi najlepšie mestá na svete pre život. Vďaka tejto zmluve budú mať mestá ako Melbourne, Sydney, Adelaide, Perth, Brisbane a Gold Coast veľké kryštalické lagúny vhodné na kúpanie a vodné športy, obklopené plážami s bielym pieskom. Tieto komplexy sú novými plážovými centrami vyhovujúce austrálskemu životnému štýlu, v ktorom majú vodné aktivity a zábava prioritné miesto.

Hoci sa tieto mestá nachádzajú v blízkosti pobrežia, projekty Crystal Lagoons vytvoria druhé a bezpečnejšie pobrežie. Poskytnú dodatočnú turistickú infraštruktúru na prírodných plážach, ktorá umožní ľuďom bezpečné kúpanie a vodné športy bez rizík, ktoré v tejto oblasti predstavuje more.

Partnerom v tejto zmluve je austrálsky investičný fond s pôsobnosťou v Oceánii, Amerike a Ázii, ktorý má viac ako 30 rokov skúseností a investičné portfólio vo výške 4 miliardy USD. Záujmom firmy o model PAL™ je rozšíriť svoje strategické partnerstvá a možnosti rozvoja nehnuteľností na kľúčových trhoch.

Rovnako ako všetky projekty s verejným prístupom v Crystal Lagoons, stredobodom je kryštalická lagúna, do ktorej je možné vstúpiť so zakúpenou vstupenkou. Súčasťou komplexov PAL™ sú aj reštaurácie, priestory pre rodiny, hotely, maloobchody, plážové kluby atď.

„Austrálčania milujú vodu a život v prírode. Podobne ako v mnohých turistických destináciách na celom svete sú však pobrežné končiny veľmi rozvinuté a pozemky sú drahé. PAL™ ponúka úspešnú a udržateľnú alternatívu k rozvoju plážovej a rekreačnej infraštruktúry vo vnútrozemí, ktorá umožňuje väčšej časti obyvateľstva prístup k týmto rekreačným priestorom," povedal Alastair Sinclair, regionálny riaditeľ Crystal Lagoons.

„Tešíme sa na využitie našich skúseností v rámci tohto partnerstva a potenciálu koncepcií a technológií Crystal Lagoons®, najmä v Austrálii. Teraz sa zameriame na budovanie partnerstiev so strategickými investormi, developermi a vlastníkmi pozemkov na každom z týchto území, aby sme tieto projekty zrealizovali," dodal hovorca Vibranium Capital Partners.

O spoločnosti Crystal Lagoons

Crystal Lagoons je spoločnosť so sídlom v USA, ktorá vyvinula technológiu umožňujúcu stavať a udržiavať kryštalické lagúny akýchkoľvek veľkostí za veľmi nízke náklady a kdekoľvek.

Vďaka vyše 2 500 patentom v 160 krajinách sa v jej trvalo udržateľných zariadeniach používa až 100 krát menej chemikálií a len 2 % energie potrebnej na prevádzku bežných bazénov. Spoločnosť Bureau Veritas overila efektívne využívanie vody v tejto technológii a dospela k záveru, že lagúna 1-Ha/2.5-ac využíva 33 krát menej vody ako golfové ihrisko a o 40 % menej vody ako park rovnakej veľkosti. V zariadeniach Crystal Lagoons® je možné využívať morskú, sladkú a brakickú vodu, ktorá nemá iné využitie.

KONTAKT: press@crystal-lagoons.com

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2256629/Foto.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring