OTS: Dcérska spoločnosť firmy ContourGlobal uzatvorila s peruánskou...

TASR, 13. marca 2013 21:37

OTS: Dcérska spoločnosť firmy ContourGlobal uzatvorila s peruánskou národnou rozvojovou bankou zmluvu o financovaní prvých veterných elektrární v Peru

NEW YORK 13. marca (TASR-OTS)(PRNewswire) - Spoločnosť ContourGlobal prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Energia Eolica S.A. dnes oznámila, že uzatvorila dohodu o pôžičke vo výške 95 mil. USD so spoločnosťou Corporacion Financiera de Desarollo S.A. (COFIDE), peruánskou národnou rozvojovou bankou. Čoskoro dôjde k vyplateniu prvej časti úveru, ktorý sa použije na výstavbu veterných elektrární Talara a Cupisnique v severnom Peru. Preklenovací úver banke COFIDE, ktorý je splatný v rámci dlhodobého financovania a o ktorom sa majú rokovania ukončiť v druhom štvrťroku 2013, poskytla banka Deutsche Bank.

"Sme radi, že sa nám podarilo uzatvoriť toto financovanie s bankou COFIDE. Veterné elektrárne Talara a Cupisnique sú v súčasnosti vo výstavbe a ide o naše prvé projekty v Peru," povedal Felipe Castilla, finančný riaditeľ spoločnosti ContourGlobal Latam. Alessandra Marinheirová, generálna riaditeľka spoločnosti ContourGlobal Latam, povedala: "Podpora banky COFIDE svedčí o ich snahe podporovať výstavbu infraštruktúry na výrobu elektrickej energie v Peru. Očakávame, že budeme naďalej rozširovať naše projekty v oblasti výroby elektrickej energie v Peru a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu s bankou COFIDE."

Veterné elektrárne Talara a Cupisnique budú uvedené do prevádzky v roku 2013. Vyrobenú energiu budú predávať na základe dlhodobej 20-ročnej zmluvy o predaji elektrickej energie uzatvorenej v rámci peruánskeho programu RER. Pôjde o prvé veľké veterné elektrárne v krajine. Hlavným dodávateľom stavby je spoločnosť Vestas Corporation, ktorá zabezpečí 62 veterných turbín 1,8 MW V-100. Celková výška investície by mala byť 250 mil. USD.

O spoločnosti ContourGlobal

ContourGlobal je medzinárodná spoločnosť so sídlom v New Yorku, ktorá sa zaoberá výrobou elektrickej energie. Spoločnosť v 15 krajinách na 4 kontinentoch prevádzkuje alebo stavia zariadenia na výrobu energie v približnej kapacite 3 000 MW. Spoločnosť s 1 500 zamestnancami riadi, vlastní a prevádzkuje portfólio 31 elektrární využívajúcich rôzne druhy palív a technológií vrátane obnoviteľných zdrojov energie, ako sú vietor, solárna energia či biomasa.

O spoločnosti ContourGlobal Latam

ContourGlobal Latam je dcérska spoločnosť firmy ContourGlobal v Latinskej Amerike, kde táto spoločnosť v súčasnosti prevádzkuje a stavia zariadenia na výrobu elektrickej energie s celkovou kapacitou 725 MW v Brazílii, Kolumbii a Peru. V súčasnosti rozvíja aj ďalšie kapacity s celkovým výkonom viac ako 1 000 MW. Okrem veterných elektrární v Peru spoločnosť ContourGlobal Latam v súčasnosti stavia aj veternú elektráreň v Rio Grande do Norte (Brazília) s celkovým výkonom 160 MW.

Viac informácií o spoločnosti ContourGlobal nájdete na webovej stránke http://www.contourglobal.com/.

KONTAKT:  Ernesto Gonzalez, +1-646-386-9900

UPOZORNENIE:

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring