Nahlásiť chybu v článku
Občas sa niekde objaví nejaká chybná informácia, preklep, či nesprávna interpretácia. Budeme radi, ak nás na túto chybu cez tento formulár upozorníte, aby sme ju mohli čo najskôr opraviť. Redakcia TASR.sk
TASR, 8. októbra 2012 9:38
Bratislava 8. októbra (TASR-OTS) - V kopcoch, nad hranicou týchto lesov, sa nachádzajú rozsiahle horské lúky, na ktorých každú jar a leto rozkvitnú stovky kvetov a bylín. Medzi nimi by ste možno našli aj tie, ktoré sú kľúčom k tajomstvu nenapodobiteľnej chuti a vône Demänovky.
Recept z pozostalosti Armina Starka, zakladateľa likérky, ktorá dnes pôsobí pod názvom ST. NICOLAUS, pozná - ako to v týchto prípadoch býva zvykom – len niekoľko ľudí. Nie je však žiadnym tajomstvom, že dôležitou zložkou Demänovky je aj horský med výlučne zo slovenských úľov.
Výroba Demänovky je pravou školou trpezlivosti. Najmenej dvojtýždňové lúhovanie bylín v jemnom obilnom liehu vlastnej výroby vystrieda trojmesačné dozrievanie vylúhovaného macerátu. Ďalšie tri mesiace si potom musí v pokoji odležať hotová liehovina, aby získala charakteristický zaoblený a jemný charakter.
Pre svoju horko-sladkú a bylinnú chuť je Demänovka ideálnym aperitívom, no jej použitie je naskrze univerzálne, vrátane miešaných nápojov.
Demänovka sa vyrába v dvoch variantoch a to ako Demänovka Bitter (horká) 38 % a Demänovka sladká 33 %.
Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
ji pop