OTS: Denník Sme neprávom obviňuje bratislavskú Univerzitnú nemocnicu

TASR, 26. júna 2013 15:34

Bratislava 26. júna (TASR-OTS) - Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) sa dôrazne ohradzuje voči zavádzajúcim tvrdeniam v článku, ktorý bol publikovaný 26. júna 2013 pod titulkom „Išiel na operáciu, dostal nákazu“. Už samotný titulok článku je značným zjednodušením a zároveň aj dezorientáciou čitateľa. Postup redakcie prekračuje princípy etiky žurnalistiky a škandalizuje najväčšiu nemocnicu v SR, pričom najväčším paradoxom je, že tak koná podľa našich informácií na základe vyjadrení bývalého zástupcu šéfredaktora denníka Sme - Romana Krpelana, ktorý vo funkcii poradcu predchádzajúceho ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika (KDH) absolvoval v UNB medializovanú operáciu! Takýto prístup považujeme za neprípustný a nemorálny, postrádajúci nestrannosť.

Na základe opakovaných vyjadrení spokojnosti pacienta s priebehom liečby a starostlivosťou ošetrujúceho personálu sme prekvapení tvrdeniami o jeho nespokojnosti, ktorú prezentoval v denníku po dva a pol roku. O údajnej nákaze sa UNB dozvedela až včera prostredníctvom denníka SME, a to v čase, keď redakcia zverejňuje články o hygienicko-epidemiologickom stave nemocníc. Pacient sa od ukončenia operácie nesťažoval, nepodal voči nemocnici žiaden podnet.

Je zarážajúce, že denník SME neposkytol nemocnici ani len dôkaz, ktorý si vyžiadala na potvrdenie skutočnosti, že ide o preukázateľnú nozokomiálnu nákazu získanú v UNB. Tento potup považujeme za značne neprofesionálny.

Univerzitná nemocnica Bratislava zvažuje ďalšie právne kroky na ochranu mena a dobrej povesti jej zamestnancov z dôvodu publikovania nepravdivých vyjadrení poškodzujúcich meno UNB a jej vnímanie zo strany pacientov.

Petra Stano Maťašovská hovorkyňa UNB

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lt gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring