OTS: DNI ADVOKÁCIE 2013. 10. apríl 2013 - Deň otvorených dverí SAK

TASR, 8. apríla 2013 9:20

Bratislava 8. apríla (TASR-OTS) - Slovenská advokátska komora organizuje v stredu 10. apríla 2013 Deň otvorených dverí (DOD), počas ktorých budú advokáti poskytovať bezplatné právne poradenstvo pre širokú verejnosť v priestoroch SAK v Bratislave na Kolárskej 4 v čase od 09.00 h do 14.00 h.

Cieľom podujatia je informovať verejnosť o advokácií a jej histórii a súčasnom poslaní. "Snažíme vytvoriť priestor na dialóg medzi verejnosťou a advokátmi. Veríme, že poradenstvo v oblasti právnych služieb a tiež možnosť nazrieť do vnútra advokátskej komory pre všetkých záujemcov k tomu prispejú", povedal predseda Slovenskej advokátskej komory Ľubomír Hrežďovič.

Súčasťou DOD sú aj konzultácie a rady pre širokú verejnosť ako si správne vybrať advokáta a ako si s ním dohodnúť odmenu za jej služby. Bezplatné právne rady budú záujemcom podávať renomovaní právnici, člen predsedníctva SAK JUDr. Peter Kerecman a JUDr. Peter Serina.

Počas "DOD" budú v priestoroch SAK prebiehať odborné prednášky pre študentov stredných škôl na témy: Advokácia a jej úloha v spoločnosti, História advokácie na Slovensku, Pracovný deň advokáta, Etika a noblesa advokátskeho povolania, Pôsobenie SAK a jej orgánov.

Historicky prvý Deň otvorených dverí sa uskutočnil minulý rok, kedy Slovenskú advokátsku komoru navštívilo viac ako 133 ľudí.

O Slovenskej advokátskej komore Slovenská advokátska komora je nezávislá samosprávna stavovská organizácia združujúca viac ako 5300 advokátov a 2200 advokátskych koncipientov. Úlohy advokácie plnia advokáti najmä tým, že obhajujú občanov v trestnom konaní, zastupujú občanov a právnické osoby pred súdmi, štátnymi orgánmi a inými subjektmi, spisujú listiny, poskytujú právne rady a spracúvajú právne rozbory. Do výlučnej kompetencie Slovenskej advokátskej komory patrí disciplinárna právomoc, ktorou vykonáva dozor nad výkonom advokátskeho povolania. Slovenská advokátska komora je nezávislá samosprávna stavovská organizácia, združujúca viac ako 5000 advokátov a 2000  advokátskych koncipientov. Úlohy advokácie plnia advokáti najmä tým, že obhajujú občanov v trestnom konaní, zastupujú občanov a právnické osoby pred súdmi, štátnymi orgánmi a inými právnymi subjektmi, spisujú listiny, poskytujú právne rady a spracúvajú právne rozbory. Orgány advokácie sú: Konferencia advokátov, Predsedníctvo, Revízna komisia a Disciplinárna komisia. Predsedníctvo tvorí 9 členov a traja náhradníci. Revízna komisia pozostáva z 9 členov a troch náhradníkov. Disciplinárna komisia sa skladá z 31 členov a desať náhradníkov a pracuje v trojčlenných disciplinárnych senátoch. Do výlučnej kompetencie Slovenskej advokátskej komory patrí disciplinárna právomoc, ktorou vykonáva dozor nad výkonom advokátskeho povolania. Sťažnosti šetrí Revízna komisia SAK.

Kontakt: PhDr. Nadežda Ondrišová, riaditeľka publikačného a mediálneho odboru SAK, mobil: 0903 600 805, mail: ondrisova@sak.sk

Devon Communication, mobil: 0918 695 481, mail: office@devoncommunication.sk

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk jk

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring