OTS: Dodatočné vyjadrenie spoločnosti GEVORKYAN, a.s. v nadväznosti na vstup...

TASR, 26. februára 2024 8:10

OTS: Dodatočné vyjadrenie spoločnosti GEVORKYAN, a.s. v nadväznosti na vstup na Burzu cenných papierov v Bratislave

Bratislava 26. februára (TASR/OTS) - Dňa 22.2.2024 vstúpila spoločnosť GEVORKYAN, a.s. formou duálneho listingu na Burzu cenných papierov v Bratislave. Touto cestou chceme poďakovať všetkým partnerom a kolegom, ktorý sa zúčastnili na realizácii tohto projektu a špeciálne médiám za uverejnenie tejto významnej udalosti pre slovenský kapitálový trh v tlači.

A v tejto súvislosti by sme sa chceli vyhnúť situácii, že niektoré názvy článkov evokujú, že banky na Slovensku nás dotlačili ku vstupu na burzu. Realita je taká, že práve bankové domy a leasingové spoločnosti podporili a financovali rozvoj spoločnosti od prvých rokov až po vstup na burzu a financujú spoločnosť aj dnes.

Prax financovania je taká, že štandardné bankové financovanie je ideálne na prevádzku a na rozvoj spoločnosti bežným tempom. Ale, keď sa jedná o strategické dlhodobé financovanie a rast spoločnosti je v desiatkach percent ročne, tak vo svete, hlavne v USA a západnej Európe sa viac používajú investorské peniaze (akcie, dlhopisy), nakoľko hovoríme o strategickom rozvoji spoločnosti.

Aby sme boli úplne korektný tak práve financujúce banky nám realizovali emisie dlhopisov, čo je tiež druh investorského financovania a vďaka pozitívnym skúsenostiam s našimi dlhopismi mnohý investori v nasledujúcich rokoch investovali aj do našich akcií na burze. Pri tejto príležitosti by sme chceli poďakovať Slovenskej sporiteľni, a.s. a menovite pánom Petrovi Krutilovi a Norbertovi Hovančákovi , ktorí náš príbeh pochopili, podporili a v roku 2016 Slovenská sporiteľna, a.s. so sídlom v Bratislave aranžovala našu emisiu dlhopisov vo výške 10 mil. EUR. Naša vďaka patrí aj UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s, ktorá taktiež aranžovala dlhopisovú emisiu vo výške 10 mil. EUR a Komerční bance, a.s. v Prahe za uvedenie našej doteraz najväčšej dlhopisovej emisie 30 mil. EUR.

Spolupráca s každou uvedenou bankou významne podporila rozvoj nášho biznisu a bola neoceniteľnou skúsenosťou v komunikácii s investormi čo nám pomohlo aj pri vstupe na burzu.

Upozornenie

Tento dokument v žiadnom prípade nepredstavuje ponuku ani výzvu na predaj alebo nákup cenných papierov. Informácie obsiahnuté v tomto dokumente majú len informatívny charakter a pre kontext a vysvetlenie odporúčame kontaktovať zástupcov spoločnosti GEVORKYAN, a.s. uvedených nižšie. Verejná ponuka akcií v Českej republike sa uskutočnila na základe prospektu akcií vypracovaného v súlade s nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2017/1129 o prospekte, ktorý je k dispozícii na webových stránkach spoločnosti GEVORKYAN, a.s.

Andrej Bátovský, GEVORKYAN, a.s., +421 911 152 421, andrej.batovsky@gevorkyan.sk

Martina Sarková, GEVORKYAN, a.s., +421 911 041 521, martinasarkova@gevorkyan.sk

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring