OTS: Dohoda Fóra života a WAGON SERVICE travel

TASR, 19. augusta 2013 11:55

Bratislava 19. augusta (TASR-OTS) - Občianske združenie Fórum života a obchodná spoločnosť WAGON SERVICE travel, s. r. o., sa dohodli na náprave protiprávneho stavu, ktorý vznikol odmietnutím objednávky Fóra života pre zabezpečenie mimoriadneho vlaku pre účastníkov Národného pochodu za život, ktorý sa bude konať v Košiciach dňa 21. a 22. septembra 2013.

Súčasťou dojednaného urovnania je nasledovné vyhlásenie spoločnosti WAGON SERVICE travel, s. r. o.:

„Spoločnosť WAGON SERVICE travel, s. r. o., sa ospravedlňuje Fóru života za odmietnutie objednávky mimoriadneho vlaku na prepravu účastníkov na Národný pochod za život do Košíc, ktoré bolo naším zamestnancom zdôvodnené odlišným pohľadom na ochranu života pred narodením.

Naša spoločnosť dôrazne odmieta diskrimináciu zákazníkov na základe ich názorového a hodnotového presvedčenia. Slobodné prezentovanie postojov a názorov vrátane pro-life postoja považujeme za dôležitú súčasť pluralitnej a demokratickej spoločnosti. Z uvedeného dôvodu sme príslušného zamestnanca, ktorý spôsobil protiprávne konanie našej spoločnosti, dôrazne napomenuli a poučili o neprípustnosti jeho počínania. Rovnako sme na vnútropodnikovej úrovni vydali usmernenia a zaviedli kontrolné mechanizmy týkajúce sa prijímania objednávok a vydávania stanovísk k nim, aby sa porovnateľné profesionálne zlyhanie už nikdy neopakovalo.“

Spoločnosť WAGON SERVICE travel, s. r. o., sa zároveň dohodla s Fórom života na poskytnutí primeraného zadosťučinenia vo forme poskytnutia železničného vozňa pri organizácii prepravy pre potreby Fóra života mimoriadnym vlakom na náklady spoločnosti.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lt gl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring