OTS: Dokončili prvý svetový projekt hlbokomorskej plávajúcej veternej ...

TASR, 3. novembra 2023 14:58

OTS: Dokončili prvý svetový projekt hlbokomorskej plávajúcej veternej elektrárne spojenej s morským chovom so zariadením Offshore Tribune spoločnosti Shanghai Electric

ŠANGHAJ 3. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ -- V Číne bol dokončený prvý projekt využívania obnoviteľných zdrojov energie na mori na svete, ktorý kombinuje hlbokomorskú plávajúcu veternú elektráreň a akvakultúru. Projekt, ktorý predstavuje významný krok vpred pre čínsky sektor veternej energie, realizuje skupina Longyuan Power Group, pričom Shanghai Electric Wind Power Group (the Wind Power Group), dcérska spoločnosť Shanghai Electric (SEHK: 2727, SSE: 601727), poskytuje zariadenia na výrobu energie a veže s turbínami na mori.

Keďže veterná energia sa stala základným pilierom v boji proti klimatickej kríze, spoločnosť Wind Power Group urýchľuje svoje inovácie a posúva hranice globálnej technológie obnoviteľných zdrojov energie ako kľúčového zdroja energie, ktorý pomáha vytvárať udržateľnú budúcnosť. Od skonštruovania veternej turbíny s výkonom 3,6 megawattov si spoločnosť upevnila svoje vedúce postavenie v oblasti veternej energie na pevnine a na mori a stojí na čele viacerých významných projektov v Číne v rámci hľadania nových možností využitia veternej energie, ktoré riešia problémy a prekážky vo vývoji tohto odvetvia.

Vzhľadom na to, že využívanie veternej energie na mori prechádza od pobrežných oblastí do hlbokomorských lokalít, je spoločnosť Shanghai Electric Wind Power Group plne pripravená byť lídrom v oblasti vývoja, inštalácie a prevádzky plávajúcich veterných elektrární a projektov v oblasti energie vetra na mori, pričom je vybavená najmodernejšou technológiou a využíva svoje rozsiahle odborné znalosti na vytváranie riešení pre viacúčelovú novú energetickú infraštruktúru.

Projekt, ktorý bol vybudovaný v rámci Štátnej demonštračnej zóny morského rybolovu na ostrove Nanri, ktorý sa nachádza v prefektúre Pchu-tchien v čínskej provincii Fu-ťien, pozostáva z trojstĺpových poloponorných plávajúcich platforiem, z ktorých každá podporuje veterné elektrárne na mori s výkonom 4 MW, a ľahkých, flexibilných solárnych modulov, ktoré sú nainštalované v oblasti s hĺbkou vody približne 35 metrov. Šesťuholníkový priestor v centrálnej časti plošiny možno využiť na chov rýb.

Po uvedení do prevádzky má zmiešaný energetický projekt pri plnom výkone kapacitu na výrobu 96 000 kWh elektrickej energie denne, čo zodpovedá dennej spotrebe energie 42 500 obyvateľov. Priekopnícke zbližovanie veternej energie, fotovoltiky a akvakultúry predstavuje pre priemysel nový horizont pre vývoj udržateľných a ekologických riešení v oblasti obnoviteľných zdrojov, ktoré sú určené na zníženie emisií uhlíka a zároveň na podporu hospodárskeho rastu.

Pokiaľ ide o bezpečnosť, Shanghai Electric Wind Power Group zaujíma na zabezpečenie spoľahlivosti projektu počas celého jeho životného cyklu mnohostranný prístup. Počas fázy predbežného návrhu spoločnosť vytvorila integrovaný model, ktorý bol potvrdený prostredníctvom viacstupňovej analýzy konzistencie. Bezpečnosť a spoľahlivosť projektu posilnili aj ďalšie opatrenia vrátane porovnávania výsledkov simulácie na rôznych platformách a vývoja riadiacich algoritmov v spolupráci so spoločnosťou DVN.

Celý projekt prešiel aj širokou škálou dôkladných testov v takmer 200 prevádzkových podmienkach vrátane modelu v mierke 1:40, ktorý sa používa pri prieskumoch rybníkov. Spoločnosť tiež vyvinula inteligentný terminálový systém na mieru pre plávajúce veterné turbíny, ktorý zvyšuje spoľahlivosť s cieľom zabezpečiť bezpečnú a konzistentnú prevádzku turbín a zároveň maximalizovať využitie vetra.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2264397/Equipped_Shanghai_Electric_s_Offshore_Tribune_World_s_First_Deep_Sea_Floating_Wind.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring