OTS: Dokumentárny film „Spoločný sen", v koprodukcii Číny a Kazachstanu...

TASR, včera 7:46

OTS: Dokumentárny film „Spoločný sen", v koprodukcii Číny a Kazachstanu, ktorý sa bude vysielať globálne/ Čína a Kazachstan koprodukovali film pri príležitosti summitu SCO 2024

PEKING, 2. júla (TASR/OTS) - /PRNewswire/ – Pri príležitosti summitu 2024 organizácie Shanghai Cooperation bude od 2. júla celosvetovo v bežných médiách vydaný dokumentárny film The Shared Dream (Spoločný sen) o kultúrnych objavoch, ktorý predstavuje míľnik v spoločnej kultúrnej histórii regiónu.

Trojdielny dokument, ktorý spoločne vyrobili China Media Group a Ministerstvo turizmu a športu Kazachstanu, poskytuje jedinečný pohľad na kultúrne zvyky veľkých miest Kazachstanu, ako napr. hlavné mesto Astana, Alma-Ata, Šymkent a Turkestán. Predstavuje tiež rôznorodé výmeny medzi Čínou a Kazachstanom, pričom sa ponára do rôznych aspektov kultúry, vedeckého výskumu, obchodu, športu a ďalších.

Pútavou črtou dokumentu sú príbehy o priateľstve medzi oboma národmi, ktoré sa vyvíjali v priebehu dvoch desaťročí od založenia organizácie Shanghai Cooperation Organisation (SCO). Priateľstvo medzi čínskym skladateľom Sinn Sing Hoiom a jeho kazašským mentorom Bakhytzhanom Baikadamovom, puto medzi dvoma národmi, ktoré vytvoril stolný tenis, a výskum tulipánov, ktorými je Kazachstan známy, na Tchaj-šan, jednej z posvätných hôr Číny, zvýrazňujú pozoruhodné bilaterálne výmeny a zdôrazňujú odhodlanie a neutíchajúce úsilie troch zlatých desaťročí vzťahov medzi Čínou a Kazachstanom.

Film Spoločný sen sa bude celosvetovo vysielať od 2. júla do 6. júla v Globálnom programovom centre čínskeho jazyka (CCTV4) a na kazašskom mediálnom televíznom kanáli agentúry Khabar.

Fotografia – https://mma.prnewswire.com/media/2451896/1.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring