OTS: Dovolenka v Chorvátsku

TASR, 27. septembra 2012 20:52

Bratislava 27. septembra (TASR-OTS) – Uvažujete nad dovolenkou v Chorvátsku? Poradíme vám mestečko, ktoré vás určite očarí - Poreč.

Asi 20 km južne od Novigradu leží mestečko Poreč, ktoré patrí s okolitou turistickou infraštruktúrou medzi najväčšie a najviac navštevované letoviská na západnom pobreží Istrie, takže kúpu letenky na letenky.sk do tejto oblasti určite nebudete ľutovať. Okrem dobre vybavených ubytovacích a športových zariadení môže mesto ponúknuť možnosť zaujímavých prechádzok historickým jadrom, ktoré sa rozprestiera na neveľkom polostrove. Poreč je jedným z mála miest Istrie, ktoré si zachovali starý, antický pôdorys zástavby. Keď sa preto, pochutnávajúc si na zmrzline, budete prechádzať po Dekumenskej ulici, spomeňte si, že po generáciami vyšľapanej dlažbe tejto hlavnej ulice Poreča sa prechádzali už Rimania pred asi 2000 rokmi. Najvýznamnejšou historickou pamiatkou v meste je Eufrasiova bazilika, pochádzajúca zo 6. storočia, zaradená organizáciou UNESCO do zoznamu pamiatok kultúrneho dedičstva. Po príchode do Poreča doporučujeme zaparkovať za autobusovou stanicou. Prehliadku začneme na hlavnej ulici Poreča, ktorá sa volá Dekumanská a vedie mestom rovnobežne s nábrežím. Ulica začína na Námestí Slobody, vidíme tu barokový kostol, sú tu cestovné kancelárie, banky, obchody, pošta, reštaurácie, kde sa môžete zastaviť na šálku dobrej kávy. Kameňmi dláždená Dekumenská ulica je hlavnou ulicou už od dôb starého Ríma. Nezabudnite sa, v tejto úzkej ulici plnej obchodov s obuvou, kde nájdete najrôznejšie topánky a sandále, ale i obchodov s knihami, pozrieť občas smerom hore. Objavíte nádherné fasády starých palácov, ktoré tu stoja už niekoľko storočí. Môžete si kúpiť na pamiatku aj originálnu knihu v chorvátskom jazyku a urobiť si jej preklad.
Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

ji pop


Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring