OTS: Dve desaťročia priateľstva Zhejiang-Baranya ...

OTS, 21. mája 2024 9:08

OTS: Dve desaťročia priateľstva Zhejiang-Baranya oslávené v maďarskom Pécsi

Pecs 21. mája (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - 15. mája sa v Expo Center PÉCS zišli úradníci a hodnostári, aby oslávili 20. výročie nadviazania priateľských vzťahov medzi čínskou provinciou Zhejiang a maďarskou župou Baranya. Podujatie sa konalo súčasne s otvorením výstavy orientálnej estetiky „Encountering Poetic Zhejiang in the 24 Solar Terms" (Stretnutie s poetickým Če-ťiangom v 24 slnečných termínoch), ktorá predstavuje bohaté kultúrne dedičstvo Číny cez optiku slnečných termínov. Podujatie spoluorganizovali ľudová vláda provincie Če-ťiang a vláda okresu Baranya s organizačnou podporou oddelenia kultúry a cestovného ruchu provincie Če-ťiang a oddelenia zahraničných vecí ľudovej vlády provincie Če-ťiang. Na podujatí sa zúčastnilo približne 150 hostí. Medzi významnými účastníkmi boli Yi Lianhong, tajomník straníckeho výboru provincie Zhejiang a predseda stáleho výboru provinčného ľudového zhromaždenia, Őri László, predseda zhromaždenia župy Baranya, Sun Jie, kultúrny radca čínskeho veľvyslanectva v Maďarsku, a Chen Guangsheng, riaditeľ odboru kultúry a cestovného ruchu provincie Zhejiang.

Výstava orientálnej estetiky, rozdelená do štyroch tematických sekcií – „Jar – úcta k životu", „Leto – prijatie prosperity", „Jeseň – zdieľanie roztomilosti" a „Zima – meditácia" – ilustrovala bohatú tapisériu tradičnej čínskej kultúry, ktorá korešponduje so slnečnými termínmi prostredníctvom nehmotného umenia a remesiel, pričom zdôrazňovala harmóniu a filozofickú hĺbku čínskeho vzťahu k prírode.

Podujatie nielen pripomenulo dlhoročné partnerstvo, ale tiež pripravilo pôdu pre budúce kultúrne výmeny a spoluprácu, čím sa posilnili putá priateľstva a potenciál spolupráce medzi provinciami Če-ťiang a Baranya.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring