OTS: Dynamické kroky pomáhajú Číne orientovať sa v ekonomickom prostredí

TASR, 21. októbra 2024 10:13

PEKING 21. októbra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ – Správa od China Daily

Autority vyjadrili dôveru v čínsky finančný trh a vyzvali k väčšiemu úsiliu na zaistenie jeho ďalšieho stabilného rozvoja.

Čínska ľudová banka nedávno presadila zavedenie zníženia pomeru povinných minimálnych rezerv, zníženia úrokových sadzieb, štyroch finančných politík v oblasti nehnuteľností a dvoch politických nástrojov na podporu stabilného vývoja kapitálového trhu. Tieto opatrenia posilnili dôveru trhu, uviedol Pan Gongsheng, guvernér PBOC, na slávnostnom otvorení výročnej konferencie Financial Street Forum 2024, ktorá sa konala v piatok v Pekingu.

„Na podporu kvalitného ekonomického rozvoja a udržateľného rastu je potrebné uchopiť dynamickú rovnováhu medzi tempom ekonomického rastu a jeho kvalitou, internými a externými faktormi, spotrebou aj investíciami. Makropolitika by sa mala viac zamerať na rozširovanie spotreby, lepšie riadenie vzťahu medzi vládou a trhom a vytváranie priaznivého právneho a podnikateľského prostredia," povedal Pan.

Na otváracom ceremoniále výročnej konferencie na tému „Dôvera a istota" sa zišlo viac ako 350 účastníkov, aby sa podelili o svoje postrehy.

Peking ako dôležitá destinácia medzinárodných finančných investícií zaznamenal v prvých troch štvrťrokoch 2024 rast HDP o viac ako 5 percent. V tomto období mesto založilo 40 nových domácich a zahraničných finančných inštitúcií a pritiahlo v priamom financovaní investície takmer 600 miliárd juanov (84,4 miliardy dolárov). Vzniklo tiež 1 255 nových podnikov so zahraničným kapitálom, čo predstavuje nárast o 16 percent.

„Peking do budúcnosti urýchli výstavbu pulzujúceho moderného finančného systému a komplexne zvýši úroveň poskytovania funkcií finančného riadenia krajiny," povedal Yin Li, tajomník mestského výboru Komunistickej strany Číny (CPC) v Pekingu.

Konferencia, ako dôležitá platforma pre otvorený národný rozvoj, sa koná od piatka do nedele a pritiahne viac ako 500 odborníkov z viac ako 30 krajín a regiónov. V rámci viac ako 40 aktivít budú viesť diskusie o medzinárodnej spolupráci.

Foto: https://mma.prnewswire.com/media/2534792/11519644003494886376_1.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring