OTS: Emmes získava VaxTRIALS

TASR, 5. októbra 2023 15:03

Nová latinskoamerická základňa VaxTRIALS a dôkladný výskum vakcín

Rockville 5. októbra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Emmes, globálna spoločnosť poskytujúca komplexné služby Clinical Research Organization (CRO), ktorá sa venuje podpore rozvoja verejného zdravia a biofarmaceutických inovácií, dnes oznámila akvizíciu spoločnosti VaxTRIALS. VaxTRIALS s vyše 160 zamestnancami so sídlom v Panama City v Paname riadi a monitoruje aktivity klinického skúšania vakcín v celej Latinskej Amerike.

„Dnešné klinické skúšky sú komplexnejšie a globálnejšie ako kedykoľvek predtým," povedal výkonný predseda Emmes Sastry Chilukuri. „Spojenie hĺbky odborných znalostí VaxTRIALSv Latinskej Amerike a silných stránok Emmes, najmä v oblasti technológií, biostatistiky a správy údajov, poskytne klientom bezkonkurenčné partnerské možnosti pri vykonávaní klinických skúšok."

„VaxTRIALS je pre Emmes veľmi nápomocný," uviedol generálny riaditeľ Emmes Peter Ronco. „Rozširuje našu globálnu pôsobnosť zo súčasnej základne v Severnej Amerike, Európe a Ázii do Latinskej Ameriky, ktorá je jedným z najrýchlejšie rastúcich regiónov pre klinické skúšky vďaka veľkej, rôznorodej populácii pacientov a vysokokvalitným pracoviskám klinického výskumu. VaxTRIALS pridáva celý rad nových klientov z oblasti biofarmácie a verejno-súkromných partnerských sfér a ďalej posilňuje jednu z našich najväčších terapeutických oblastí výskumu: vakcíny a infekčné choroby."

Klinické skúšky VaxTRIALS sa v súvislosti s vakcínami uskutočnili v 11 krajinách Latinskej Ameriky, ako aj na Filipínach. Zamestnanci VaxTRIALS podporili klinické štúdie zamerané na prevenciu chorôb, ako je chrípka, horúčka dengue, chikungunya, hepatitída A, meningitída, norovírus, herpes zoster, čierny kašeľ, respiračný syncyciálny vírus (RSV), detská obrna a COVID-19.

„Ďalším prínosom pre Emmes," pokračoval Ronco, „je, že budeme môcť využiť výhody zavedenej siete VaxTRIALS v Latinskej Amerike na oslovenie účastníkov klinických štúdií v našich ďalších kľúčových terapeutických oblastiach vrátane zriedkavých a detských chorôb, terapie buniek a génov a oftalmológie".

„Obe naše spoločnosti si vybudovali trvalé vzťahy so zákazníkmi a dedičstvo služieb v oblasti výskumu vakcín a infekčných chorôb," povedal generálny riaditeľ VaxTRIALS Dr. José Jimeno. „Som hrdý na to, že sme si stanovili za prioritu rozvoj ľudí aj kultúry, vrátane prijímania a rozvoja zamestnancov, ktorým veľmi záleží na tom, aby sme zmenili verejné zdravie."

„Som tiež nadšený, že môžem poskytnúť technologické znalosti spoločnosti Emmes, ako aj dedičstvo a hĺbku bioštatistickej analýzy a správy údajov v prospech našich klientov v celej Latinskej Amerike," dodal. „Platforma na správu údajov Emmes Advantage eClinical s výhodami, medzi ktoré patrí zlepšenie kvality údajov, zjednodušenie dohľadu nad úkonmi klinických skúšok a zníženie časových harmonogramov a nákladov na skúšky môže byť pre našich zákazníkov mimoriadne užitočná."

Chilukuri poznamenal: „José Jimeno spája svoje vzdelanie lekára s rozsiahlymi znalosťami odvetvia a regiónu Latinskej Ameriky a úžasnou povesťou v oblasti vakcín v globálnom meradle. Ako zakladateľ a generálny riaditeľ VaxTRIALS bol mimoriadne aktívnym a energickým lídrom. Sme nadšení, že môžeme privítať Josého a tím VaxTRIALS v spoločnosti Emmes."

Niečo o spoločnosti VaxTRIALS

Špecializovaná organizácia pre klinický výskum VaxTRIALS poskytuje inovatívne riešenia v oblasti riadenia a monitorovania klinických skúšok vakcín v Latinskej Amerike. Spoločnosť VaxTRIALS, ktorá bola založená v roku 2012, si vybudovala povesť spoločnosti, ktorá pomáha klientom, zadávateľom a dodávateľom dosahovať mimoriadne výsledky pri realizácii svojich štúdií. Tento líder v regióne s aktívnym zastúpením v 11 latinskoamerických krajinách a na Filipínach, so znalosťou miestnej legislatívy a širokou sieťou skúsených výskumných pracovísk dokáže zaistiť rýchlu registráciu klinických skúšok a noriem.

Niečo o spoločnosti Emmes

Spoločnosť Emmes, založená pred viac ako 45 rokmi je globálna organizácia klinického výskumu s kompletnými službami, ktorá sa venuje špičkovej podpore rozvoja verejného zdravia a biofarmaceutických inovácií. Medzi klientov spoločnosti patria mnohé agentúry a inštitúty federálnej vlády USA a široká škála biotechnologických, farmaceutických a zdravotníckych spoločností na celom svete. Ak si želáte dozvedieť viac o tom, ako náš výskum pozitívne ovplyvňuje ľudské zdravie, navštívte webovú stránku spoločnosti Emmes na adrese www.emmes.com.

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/220594/4323124/Emmes_Logo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring