OTS: ESTech oznamuje spoločný podnik s WonderHill Studios

TASR, 5. októbra 2023 9:19

New York 5. októbra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - ESTech, investičná a poradenská firma so sídlom v USA, dnes oznámila, že podpísala memorandum o porozumení s novozavedeným filmovým a televíznym produkčným a distribučným štúdiom WonderHill Studios (WHS). V októbri 2023 spoločnosti WonderHill Studios a ESTech v priamej spolupráci so strategickým partnerom ESTech Silk Road Group SA založia spoločný podnik v Gruzínsku v oblasti filmu a zábavy.

Partnerstvo plánuje zabezpečiť významné verejné a súkromné partnerstvá s regionálnymi vládami a veľkými súkromnými spoločnosťami, ktoré ponúknu jasnú cestu pre štúdiá Hollywood a nezávislých filmových producentov, aby mohli využívať miestne lokality, daňové úľavy, štúdiá, miestnu pracovnú silu a talenty. Od konca roka 2023 a počas celého roka 2024, WHS a ESTech plánuje konzorcium priniesť do Gruzínska a Kazachstanu niekoľko filmových projektov v hodnote viac ako 200 miliónov dolárov. Spoločná sila týchto dvoch subjektov spája konzorcium na financovanie filmu a zábavy, ktoré posilní spôsob, akým sa Hollywood a obrovský a rýchlo rastúci eurázijský trh môžu spojiť s úžasnou prímorskou krajinou Gruzínskom.

Táto iniciatíva prichádza v kritickom čase pre filmový priemysel v Spojených štátoch a na celom svete v súvislosti s nedávno ukončeným štrajkom scenáristov, prebiehajúcim štrajkom hercov a rastúcimi nákladmi na filmovú a televíznu produkciu. Memorandum o porozumení zahŕňa prelomovú víziu výroby filmov a televíznych seriálov, tvorbu lokálneho obsahu a inovatívny systém financovania zábavy, ktorý urýchli proces filmovej produkcie. Okrem toho vytvára príležitosť pre kultúrne a historicky bohaté krajiny stredného koridoru a stredoázijských regiónov, aby sa výrazne zviditeľnili na Západe a v Spojených štátoch.

Toto partnerstvo môže priniesť obrovské výhody pre hospodársky rozvoj Gruzínska a ďalších regionálnych krajín prostredníctvom rýchleho nárastu cestovného ruchu, významného počtu pracovných miest, nových daňových príjmov a bezprecedentného zviditeľnenia na celom svete. Dokonalým príkladom je oživenie ekonomiky štátu Montana vďaka produkcii televízneho trháku Taylora Sheridana „Yellowstone", ktorý pomáhali produkovať spoluzakladatelia WHS. Štúdia Kancelárie pre obchodný a ekonomický výskum University Montana z roku 2022 odhalila, že 71 % návštevníkov z celého sveta sledovalo Yellowstone, čo viedlo k odhadom, že Yellowstone ovplyvnil 2,1 milióna návštevníkov, aby cestovali do Montany a viedli k výdavkom vo výške 730 miliónov USD a 44 miliónov USD na daniach do štátneho rozpočtu.

Pripravovaný film IMPOSSIBLE DERBY, fascinujúci príbeh prvej džokejky, ktorá vyhrala Derby v Kentucky, je jedným z prvých projektov, ktoré využívajú regionálnu infraštruktúru. Vo filme sa predstaví kazašská americká herečka Ayanat Yesmagambetová, ktorá stvárnila kočovnú princeznú v epose za 40 miliónov dolárov, NOMAD THE WARRIOR v produkcii Miloša Formana a spoluréžii s Ivanom Passerom.

S cieľom zabezpečiť efektívnosť výroby a poskytnúť čo najlepšie podmienky na výrobu filmov bude konzorcium spolupracovať s veľkými miestnymi spoločnosťami, ako napríklad Silk Road Group SA. Silk Road Group vlastní špičkové hotely a pôsobí v oblasti hotelierstva, telekomunikácií, mobilných služieb, médií a vydavateľstva. Konzorcium tiež plánuje nadviazať spoluprácu s miestnou gruzínskou vládou s cieľom vytvoriť vzájomne výhodné partnerstvá, z ktorých bude Gruzínsko profitovať z hľadiska vytvárania pracovných miest, účasti na západných filmových trhoch, oboznamovania sa s miestnymi špecifikami a následného nárastu cestovného ruchu.

„Toto východo-západné konzorcium v oblasti zábavy, filmu a financií je pripravené zmeniť spôsob tvorby filmov a televíznych seriálov. Chceme, aby sa filmári zamerali na tvorivú časť filmov bez toho, aby boli vystavení obrovskému ekonomickému a finančnému tlaku, ktorý obmedzuje kreativitu. Filmy, ktoré vzniknú v rámci nášho konzorcia, sa budú snažiť prinavrátiť veľkoleposť a kúzlo kinematografie, ktoré sú podstatou filmovej tvorby," uviedol Giorgi Rtskhiladze.

„Filmové konzorcium poskytne jedinečnú príležitosť na predstavenie bohatej kultúry gruzínskej a stredoázijskej kinematografie celosvetovému publiku. Legendárny taliansky režisér Federico Fellini, ktorý bol veľkým obdivovateľom gruzínskeho filmu, to povedal najlepšie: „Gruzínsky film je úplne jedinečný fenomén, živý, filozoficky inšpiratívny, veľmi múdry, detský. Je tu všetko, čo ma dokáže rozplakať, a to musím povedať, že mňa len tak ľahko niečo nerozplače," povedal Carr Bettis.

„Ako filmára, milovníka kinematografie a vedúceho štúdia bolo vždy mojím snom premostiť globálny kinematografický svet," povedal spoluzakladateľ a výkonný riaditeľ WonderHill Studios Marvin Peart. „Čím viac príbehov porozprávame, čím rôznorodejšiemu publiku, čím viac nádherných zákutí krajín zachytíme, tým viac nás to ako globálne spoločenstvo zblíži. A čím bližšie budeme ako globálna komunita, privedie nás to bližšie k mieru."

V októbri 2023 WonderHill Studios a ESTech Consortium založia spoločný podnik v Gruzínsku, ktorý bude stáť na čele celej vízie tohto konzorcia.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring