OTS: EU Poultry je v prvej sedmičke najväčších potravinárov Slovenska

TASR, 25. júla 2024 9:00

Bratislava 25. júla (TASR/OTS) - Slovenská spoločnosť EU Poultry s.r.o. zverejnila hospodárske výsledky za rok 2023. S tržbami na úrovni 158 miliónov eur sa vyšvihla do prvej sedmičky rebríčka najväčších potravinárov na Slovensku.

Keďže počas pandémie mala väčšina odberateľov zo sektoru HORECA uzavreté prevádzky, EU Poultry s.r.o. prešla zmenou výrobného programu a stratégie. Viac sa sústredila na maloobchod. Vďaka tomu, a vďaka uznávaným certifikáciám kvality ako BRC GS for food safety, auditom certifikačnej autority SGS a auditom nadnárodných maloobchodných sietí, sa jej otvorili brány do celej Európy. Aktuálne exportuje do 22 krajín.

EU Poultry s.r.o. je členom Únie hydinárov Slovenska a v roku 2023 sa stala najväčším spracovateľom hydiny na Slovensku. Zvýšenie čistého obratu medziročne o takmer 50% , teda na vyše 158 miliónov eur a nárast čistého zisku na viac ako 13 miliónov eur, jej zabezpečil miesto v prvej sedmičke rebríčka najväčších potravinárov u nás. Vyšší čistý zisk ako EU Poultry za rok 2023 dosiahli len dve potravinárske spoločnosti, avšak tie nepôsobia v oblasti spracovania a predaja mäsových výrobkov.

Produkcia v podniku EU Poultry s.r.o. v Horných Salibách pri Galante, kde spoločnosť vytvára takmer 300 pracovných miest, je určená predovšetkým na náročný trh Európskej únie a Veľkej Británie. Vyše 60 % produkcie tvoria výrobky s pridanou hodnotou, ako chladené hydinové mäso alebo IQF (Individual Quick Freezing, rýchlo mrazené po jednotlivých kusoch).

„Podnikáme na Slovensku už osem rokov a sme pevne rozhodnutí pokračovať a rozvíjať tu naše investičné zámery. Naše plány do budúcnosti súvisia s výstavbou nového projektu v Bošanoch v okrese Partizánske. Do podniku chystáme investíciu viac ako 48 miliónov eur a prácu si v ňom nájde približne 320 ľudí,“ uviedol Dmytro Borodavka, CEO a zakladateľ EU Poultry s.r.o., ktorý s rodinou žije na Slovensku od roku 2016 a dodal: „Sme súčasťou domáceho podnikateľského prostredia, ale chceme byť aj súčasťou spoločnosti a komunít. Angažujeme sa preto v podpore zmysluplných podujatí, odborných eventov, akademickej sféry a neziskových organizácií, ako je asociácia APPA, alebo iniciatíva Senior Friendly.“ /*zdroj údajov Median Store, Finstat, Register UZ/

O spoločnosti EU Poultry s.r.o.

Sme slovenská firma, špecialista na spracovanie a distribúciu vysokokvalitného kuracieho mäsa a mäsových výrobkov. Dodávame produkty do 22 európskych krajín. Ročne spracujeme vyše 40 tisíc ton hydinového mäsa. Za rok 2023 sme dosiahli tržby viac ako 158 miliónov eur. Naše výrobné a skladovacie zariadenia máme od roku 2017 pri obci Horné Saliby. Vytvárame vyše 300 pracovných miest. Sme členom Únie hydinárov Slovenska. EU Poultry s.r.o. nájdete na https://poultryeu.eu/ a tiež na sociálnych sieťach YouTube, Facebook a LinkedIn

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring