OTS: Európsky debut: Johnson Controls predstaví na medzinárodnom ...

TASR, 11. septembra 2013 10:00

OTS: Európsky debut: Johnson Controls predstaví na medzinárodnom autosalóne nový koncept interiérov spočívajúci v inovatívnych riešeniach pre dokonalejší pôžitok z jazdy Zajtrajšie technológie pre dnešný interiér

Frankfurt 11. septembra (TASR-OTS) - Johnson Controls, svetový líder v oblasti automobilovej elektroniky a interiérov, odhalí na medzinárodnej automobilovej výstave (IAA) vo Frankfurte inovatívny koncept integrácie interiéru "Bespoke". Koncept Bespoke predstavuje kompletný rad nových technológií a interiérových produktov spoločnosti Johnson Controls pre prémiové úžitkové vozidlá, ktoré sa dajú prispôsobiť potrebám jednotlivých zákazníkov.

Interiér Bespoke je interiér prispôsobený na mieru, ktorý spája každodennú funkčnosť s moderným dizajnom a maximálnym pohodlím, pričom predstavuje ideálnu kombináciu jednotlivých komponentov interiéru.

"Náš koncept ukazuje, ako dokážeme predvídať potreby trhu a prekročiť očakávania našich zákazníkov, pretože sa týka individuality, ergonómie, bezpečnosti a udržateľnosti," povedal Han Hendriks, Vice President, Advanced Product Development pre jednotku Johnson Controls Automotive Electronics & Interiors.

Kompletne prepracované vlastnosti a povrchy zabezpečujú v novom koncepte interiéru úplne odlišný pocit priestoru a ergonómie. Inovatívne a praktické riešenia, šité na mieru potrebám vodiča, vytvárajú interiér, ktorý sa vyznačuje komfortom a jednoduchým používaním. Na základe najnovších poznatkov marketingových prieskumov zobrazuje koncept Bespoke to, ako spoločnosť Johnson Controls podporuje výrobcov automobilov rozsiahlymi odbornými znalosťami z oblasti prispôsobovania interiérov ako aj individuálneho prispôsobovania globálnych platforiem pre rôzne segmenty vozidiel a miestne trhy.

"Hlavné vlastnosti nášho konceptu Bespoke zahŕňajú užívateľsky priateľské a pokročilé technológie v prostredí vhodnom pre všetky naše regióny," povedal Hendriks. "Dosiahli sme to vďaka spolupráci vo vývoji dizajnu medzi našimi štúdiami v Európe, Severnej Amerike a v Číne."

Podľa Hendriksa by už predstavená technológia mohla byť začlenená do budúcej generácie vozidiel. V dôsledku toho sa spoločnosť zameriava aj na nový dizajn interiérov a výrobné metódy.

Prvotriedne materiály a dobre koncipované aplikácie pre väčšie pohodlie

Koncept má kožou potiahnutú podlahovú konzolu, prístrojovú dosku a dverové panely vyrobené s použitím nových, váhu šetriacich a nákladovo efektívnych výrobných technológií. Mechanizmus integrovaný do prednej časti konzoly umožňuje individuálne nastavenie priestoru. Ďalší úložný priestor pre väčšie predmety sa nachádza v konzole na podlahe na obidvoch stranách, pod mäkkým kožou potiahnutým krytom "odbaliť a odhaliť". Konštrukcia podlahovej konzoly umožňuje odkladanie zariadení spotrebnej elektroniky, vrátane tabletov.

Kľúčovým vrcholom je odnímateľný a ľahko čistiaci kôš na odpadky okolo podlahovej konzoly, ktorý ponúka ďalší úložný priestor. Najdôležitejšie je, že zabraňuje, aby menšie predmety, ako sú mince, kľúče alebo perá, spadli pod sedadlá.

V dverovom paneli sa nachádza kombinovaná lakťová opierka pre vodiča, ktorá zároveň ponúka aj ďalšiu možnosť na odkladanie. Posuvná lakťová opierka je nielen pohodlná, ale zároveň slúži aj ako kryt ďalšej priehradky, kde sa dajú odkladať elektronické zariadenia ako napr. fotoaparáty, kamery a smartfóny. A vďaka USB portu je možné tieto zariadenia aj nabíjať. Dverové panely, vyrobené pomocou špeciálnej technológie hybridného lisovania (Compression Hybrid Molding), sú asi o 40 % ľahšie ako porovnateľné výrobky.

"Nulová medzera" dverových panelov zlepšuje estetiku kokpitu a prevedenia, pričom sa zvyšuje priestor na vykurovanie, vetranie a klimatizáciu (HVAC) a prepínače alebo priestor na rukavice tým, že eliminuje medzeru medzi dverami a prístrojovou doskou.

Intuitívna interakcia vďaka užívateľsky priateľským funkciám

Bezšvová integrácia moderného osvetlenia LED a dotykových displejov uľahčuje intuitívnu interakciu. Konfigurovateľný hlavný informačný displej vodiča a dotyková obrazovka nad podlahovou konzolou zabezpečujú vodičovi pohodlné a bezpečné užívanie. V podlahovej konzole sa nachádza aj bezdrôtová nabíjacia dokovacia stanica pre mobilné zariadenia.

Sedadlo Gen 3 Synergy Seat je súčasťou konceptu Bespoke. Značne rozširuje možnosti dizajnu, pretože má nižšiu hmotnosť, menšiu komplexnosť, lepšie obloženie krytov, elektricky nastaviteľné opierky hlavy a výrazný dizajn.

Spoločnosť Johnson Controls predstaví svoje inovácie od 12. septembra do 22. septembra 2013 na medzinárodnom autosalóne IAA v hale 5.1, stánku B28.

Obrazový materiál je dostupný v digitálnej forme na stránke www.johnsoncontrols.sk/media. Picture is available via epa european pressphoto agency ( http://www.epa.eu/ ) and can be downloaded free of charge at: http://ots.de/VuuuU

Ďalšie informácie Vám radi poskytnú: Johnson Controls Interiors Management GmbH Jagenbergstraße 1 41468 Neuss Nemecko Automotive Electronics & Interiors Astrid Schafmeister Tel.: +49 2131 609-3028 E-Mail: astrid.schafmeister@jci.com Internet: www.johnsoncontrols.sk

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš zll

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring