OTS: Festival futbalu na MOL Football Academy v Dunajskej Strede

TASR, 6. októbra 2023 10:16

Bratislava 6. októbra (TASR/OTS) - 19. ročník futbalovej súťaže centier pre deti a rodiny vo futbale Pohár Karola Poláka zavítal minulý týždeň do Dunajskej Stredy. Slovenský futbalový zväz a futbalová akadémia v Dunajskej Strede pripravila pre deti z centier pre deti a rodiny z Nitrianskeho kraja profesionálny tréning.

Zatrénovať si na MOL Football Academy, potom si pozrieť nádherný štadión DAC Dunajská Streda a na záver si vypočuť krátku prednášku skvelého trénera Adriána Guľu bol pre deti z detských domovov neskutočný zážitok.

“Futbalová súťaž centier pre deti a rodiny Pohár Karola Poláka pomáha adaptovať deti nie len do nového prostredia, ale motivuje ich zároveň k pravidelnému športovaniu. Súčasťou tohto projektu sú aj festivaly futbalu, na ktorých aj mladšie deti majú šancu získať prvú skúsenosť s profesionálnym športom. Čím je tento prvý zážitok intenzívnejší, tým väčší účinok to na ich život prinesie. Niekedy stačí aj jeden pozitívny impulz a veci sa dajú do správneho pohybu.” Vysvetlil zmysel tohto podujatia organizátor súťaže, pán Ľubomír Dranga z občianskeho združenia Múdry pes.

“Tréning s profesionálnymi mládežníckymi trénermi na špičkovej futbalovej akadémii môže inšpirovať. Tieto deti nemajú dobre rozdané karty. Môžu skončiť na ulici alebo aj horšie. Zmeniť to vieme vtedy, keď spojíme svoje sily a možnosti. A to sú aj rovnaké hodnoty, s ktorými v DAC žijú.” Poznamenal koordinátor Grassroots projektov Slovenského futbalového zväzu, pán Cyril Janoško.

Generálnym partnerom súťaže je spoločnosť Nestlé a hlavnými partnermi sú Nadácia EPH a Nadácia SPP. Športovým partnerom je spoločnosť Givsport. Mediálnym partnerom súťaže Pohár Karola Poláka je RTVS, TASR a denník Šport. Tento projekt finančne alebo materiálne ďalej podporili spoločnosti Coty, Tissot, Nadácia Slovenskej sporiteľne, Matyšák, Nadácia Tubapack, Nadácia Chemosvit, Autoimpex, Music1st, Prvá stavebná sporiteľňa, Camfil, dm drogerie markt, Ck Daka, Kvasňovský&partners, Burel a Allianz.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring