OTS: Fórum pri okrúhlom stole pre rozvoj zeleného ...

TASR, 19. septembra 2023 10:49

OTS: Fórum pri okrúhlom stole pre rozvoj zeleného a nízkouhlíkového hospodárstva v Ázii pre rok 2023 prebehlo úspešne

Su-Čou 19. septembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Fórum pri okrúhlom stole pre rozvoj zeleného a nízkouhlíkového hospodárstva v Ázii pre rok 2023, ktoré organizovala spoločnosť State Power Investment Corporation Limited, sa úspešne uskutočnilo dňa 7. septembra v meste Su-čou. Vyšší predstavitelia a zástupcovia energetických orgánov, popredných podnikov, výskumných inštitúcií a priemyselných organizácií z deviatich krajín vrátane Bangladéša, Kazachstanu a Číny viedli dôkladné výmeny názorov a diskusie na témy, ako sú inovácie a uplatňovanie technológií čistej energie a spolupráca a rozvoj v oblasti čistej energie v Ázii.

Francisco La Camera, generálny riaditeľ Medzinárodnej agentúry pre obnoviteľnú energiu (IRENA), uviedol, že IRENA bude naďalej spolupracovať s ázijskými krajinami s cieľom podporiť a optimalizovať zavedený rámec transformácie čistej energie a aktívne prispievať k podpore transformácie čistej energie.

Long Yongtu, bývalý námestník vtedajšieho ministerstva pre Zahraničný obchod a hospodársku spoluprácu a hlavný vyjednávač pre pristúpenie Číny k Svetovej obchodnej organizácii (WTO), uviedol, že čínske investície v oblasti zelenej energie majú veľký význam pre realizáciu globálneho nízkouhlíkového a ekologického rozvoja. Očakáva sa, že všetky ázijské krajiny budú spolupracovať na podpore realizácie praktickejších výsledkov spolupráce.

Chen Haibin, viceprezident spoločnosti State Power Investment Corporation, uviedol, že skupina spolupracovala s Tureckom, Kazachstanom, Mongolskom a ďalšími krajinami a dosiahla dobré výsledky v oblasti energetickej spolupráce. State Power Investment Corporation chce naplno využiť svoje výhody v oblasti technológií, priemyslu, riadenia a kapitálu, aby viac prispela k efektívnemu rozvoju a využívaniu čistej energie v Ázii.

Spoločnosť usporiadala dve po sebe nasledujúce Fóra pri okrúhlom stole pre rozvoj zeleného a nízkouhlíkového hospodárstva v Ázii, ktorých cieľom je podporiť vzájomne prospešnú spoluprácu medzi ázijskými krajinami a podporiť ekologický a nízkouhlíkový rozvoj. Na fórum sa zaregistrovalo viac ako 400 účastníkov, ktorí sa spoločne zamerali na zelenú a nízkouhlíkovú budúcnosť.

Video – https://mma.prnewswire.com/media/2213231/1.mp4

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring