OTS: Fórum udržateľnosti spoločnosti Huawei: ...

TASR, 29. novembra 2023 15:35

OTS: Fórum udržateľnosti spoločnosti Huawei: Jeffrey Sachs obhajuje technické riešenia vhodné pre plnenie výziev udržateľného rozvoja

Šen-Čen 29. novembra (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Včera sa skončilo fórum 2023 spoločnosti Huawei a jeho regionálne zasadnutia o udržateľnosti. Podujatie s názvom „Spoločné prosperovanie s technikou: Realizácia udržateľného rozvoja" zahŕňalo päť regionálnych zasadnutí v Číne, Taliansku, Ghane, Pakistane a Brazílii, na ktorých boli prezentované najlepšie postupy udržateľnosti spoločnosti Huawei a jej partnerov.

V Brazílii spolupracuje spoločnosť Huawei s miestnym operátorom Veloso Net na zabezpečení stabilného pripojenia pre viac ako 30 % obyvateľov štátu Amazonas, ktorí nemajú pripojenie. Huawei tiež oznámil plány na spoluprácu s Medzinárodnou úniou na ochranu prírody (IUCN) na realizácii projektu Tech4Nature, ktorý bude chrániť biodiverzitu a zároveň podporovať rozvoj miestnych komunít.

Na hlavnom fóre v čínskom Dongguane vystúpil Jeffrey Sachs, prezident Siete riešení pre trvalo udržateľný rozvoj OSN, komisár Širokopásmovej komisie OSN pre trvalo udržateľný rozvoj a profesor na Kolumbijskej univerzite, s hlavným prejavom, v ktorom diskutoval o tom, ako sa globálne výzvy stávajú čoraz zložitejšími. „Žijeme v období, v ktorom sú výzvy čoraz väčšie a potreba prelomových technológií, aké nám prináša Huawei, je čoraz naliehavejšia."

Sachs zdôraznil, že digitálne technológie zohrávajú dôležitú úlohu. „Technológie môžu prinajmenšom potenciálne osloviť každého v spoločnosti a môžu osloviť aj najchudobnejších ľudí na svete, pokiaľ sú blízko základnej stanice, ak môžu získať digitálne pripojenie a ak majú zariadenie."

Účastníci zdôraznili, že digitálne technológie pomôžu zlepšiť odolnosť prírody aj ľudstva voči rizikám a výzvam a budú hnacou silou udržateľnosti. Jeffrey Zhou, prezident marketingu IKT spoločnosti Huawei, uviedol: „Spolu s našimi partnermi využívame silu digitálnych technológií na podporu digitálnej inklúzie a umožnenie inkluzívneho a udržateľného digitálneho sveta."

V čínskom Yunnane sa vďaka lepšej konektivite, ktorú umožňujú riešenia 5G spoločnosti Huawei, zvýšila efektivita pestovania kávy a kvalita kávových zŕn. Vďaka digitálnej infraštruktúre sa rozmohlo elektronické obchodovanie a streamovanie videa, čo pozdvihlo úroveň miestneho odvetvia spracovania kávy a miestna káva sa stala medzi spotrebiteľmi cenenou značkou.

V Taliansku v rámci projektu Huawei TECH4ALL Strážca prírody (Nature Guardian) v spolupráci s WWF Taliansko zaviedli akustické monitorovacie systémy pracujúce na cloude a s podporou umelej inteligencie na 16 ekofarmách a tradičných farmách. V rámci projektu sa zistilo, že na ekofarmách žije približne o 10 % viac druhov ako na tradičných farmách.

V Gokine, Pakistan, Huawei a jeho partneri zabezpečili miestnej komunite pripojenie, ktoré umožňuje telemedicínu a vzdelávanie na diaľku. Obyvatelia tejto odľahlej obce majú teraz prístup ku kvalitným zdravotníckym službám kedykoľvek, keď ich potrebujú.

V Ghane Huawei spolupracoval s partnermi na výstavbe prvej plávajúcej hybridnej vodnej a solárnej elektrárne v západnej Afrike. Elektráreň bude poháňať továreň na výrobu kešu v regióne Bono a vytvorí pracovné miesta pre viac ako 800 občanov vrátane žien. Prvá dáma Ghanskej republiky, jej excelencia Rebecca Akufo-Addo, ocenila prínos spoločnosti Huawei k trvalo udržateľnému rozvoju krajiny.

Povedala: „Svet je čoraz zelenší a projekty, ako je hybridná hydro-solárna elektráreň, ukazujú, že Ghana je na správnej ceste k realizácii udržateľnej a ekologickej digitálnej budúcnosti."

„Dúfam, že obrovské kapacity, ktorými spoločnosť Huawei disponuje v oblasti siete 5G, spotrebičov, navrhovania systémov, obsahu a platforiem bude možné využiť aj v rámci iných rozsiahlych programov," dodal Sachs. „Musíme dať svetu jasne najavo, že máme riešenia a máme mechanizmy na ich zavedenie vo veľkom meradle."

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2287069/image_5019648_41409070.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring